Blackmagic Design predstavil novo žepno kamero Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 - sporočilo za javnostSporočilo za javnost27. junij 2022

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 je novost v liniji profesionalnih digitalnih kinematografskih kamer Blackmagic Design, ki jo na češkem in slovaškem trgu zastopa podjetje Syntex. Nadgrajeni model prinaša prevrnljiv zaslon LCD na dotik, baterijo NP-F570 kot različica 6K Pro in tudi združljivost z obstoječim (opcijskim) iskalom modela Pro, Blackmagic Pocket Cinema Camera Pro EVF. Kamera Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 ima tudi algoritme "Generation 5 Color Science" za obdelavo podatkov slikovnega senzorja - prevzete iz modela URSA Mini Pro 12K - in ohranja priljubljeni senzor Super 35 HDR prejšnjega modela (vključno z dinamičnim razponom 13 EV in dvojno izvorno občutljivostjo) ter standardni nastavek EF.

Elegantno ohišje fotoaparata ponuja - kljub kompaktni, ročni zasnovi - številne profesionalne funkcije. Fotoaparat je izdelan iz sodobnega ogljikovega kompozita in ima večfunkcijski ročaj, opremljen z gumbi za zagon/zaustavitev snemanja, nastavitev občutljivosti, ravnovesja beline, zaslonke in hitrosti zaklopa. Proizvajalec je pozornost namenil tudi nizkemu šumu senzorja za čistejšo upodobitev temnejših delov slike in višjo občutljivost. Vgrajen 5-palčni zaslon LCD omogoča veliko lažjo nastavitev pravilne ostrine.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 ima tipalo Super 35 z ločljivostjo 6 144 x 3 456 in nastavek EF za uporabo večjih fotografskih objektivov in manjšo globinsko ostrino. Ne glede na to, ali bodo uporabniki snemali pri močni sončni svetlobi ali v skorajšnji temi, 13 EV dinamičnega razpona, dvojna lastna občutljivost senzorja in največja občutljivost ISO do 25 600 zagotavljajo popolno kakovost slike z minimalnim šumom. Modeli 6K so opremljeni s senzorjem velikosti Super 35, ki omogoča snemanje z majhno globinsko ostrino ali uporabo anamorfnih objektivov. Vsi modeli iz ponudbe lahko snemajo s hitrostjo do 60 sličic na sekundo v polni ločljivosti ali do 120 sličic na sekundo v načinu obrezovanja.

Kamera ima tudi nadgrajen uporabniški vmesnik programske opreme Blackmagic OS, ki omogoča kar najbolj enostavno nastavitev naprave, dodajanje metapodatkov in predogled posnetkov. Uporabniki imajo popoln nadzor nad vsemi pomembnimi parametri aparata, vključno s popravki 3D LUT, časovno kodo, snemanjem v Blackmagic RAW itd.

Na zadnji plošči je velik 5-palčni zaslon na dotik, ki olajša sestavljanje posnetkov in natančno ostrenje. Zaslonprikazuje informacije o stanju fotoaparata, histogram, izhod funkcije pomoči pri ostrenju, ravni, vodila itd. LCD-zaslon je nastavljiv, kar olajša snemanje iz poljubnega položaja.

Algoritmi "Generation 5 Color Science" za obdelavo podatkov slikovnega senzorja so prevzeti iz vrhunskega modela URSA Mini Pro 12K in tako zagotavljajo popolno kakovost slike, vključno z naravnim upodabljanjem tonov kože, ter izboljšano upodabljanje najtemnejših in najsvetlejših delov slike. Algoritmi poskrbijo za pretvorbo v format Blackmagic RAW, ki ohranja širok dinamični razpon in barvni odziv senzorja, zahvaljujoč metapodatkom, ki se lahko kasneje uporabijo za nadaljnjo obdelavo posnetkov.

Modela Pocket Cinema Camera 6K Pro in G2 podpirata tudi priključitev izbirnega zunanjega iskala z visokokakovostnim zaslonom OLED z ločljivostjo 1 280 x 960, stekleno optiko, sestavljeno iz štirih leč za nastavitev ostrine od -4 do +4, in senzorjem za pogled iskala. Seveda so prikazane pomembne informacije o stanju (ostrenje, vodila itd.). Iskalo EVF Pocket Cinema Camera Pro se priključi prek vgrajenega priključka, je nastavljivo v območju 70° in je opremljeno s štirimi različnimi okularji za levo in desno oko.

Modela Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro in G2 uporabljata baterije NP-F570. Na voljo je tudi možnost napajanja z zunanjimi napajalniki enosmernega toka, vključno s priloženim napajalnikom, ki lahko hkrati napaja kamero in polni njeno baterijo. Varovalna matica na napajalnem priključku zagotavlja zanesljivost delovanja. Vmesnik USB-C razširja možnosti napajanja na polnilce za telefone, napajalnike prenosnih računalnikov, zunanje baterije itd. Opcijsko baterijsko držalo zamenja notranjo baterijo s parom baterij za bistveno daljšo življenjsko dobo baterije.

Vsi modeli iz serije Blackmagic Pocket Cinema Camera vključujejo tudi polno različico priznane aplikacije DaVinci Resolve Studio z vrhunskimi funkcijami za avdiovizualno obdelavo. DaVinci Resolve vključuje revolucionarni razdelek Cut za kar najbolj enostavno iskanje in urejanje videoposnetkov ter profesionalne funkcije za barvno korekcijo, montažo, avdio postprodukcijo in vizualne učinke!

Ključne funkcije kamere Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2

 • Naprednoohišje iz ogljikovega kompozita
 • Senzor z ločljivostjo 6.144 x 3.456, dinamičnim razponom 13 EV in dvojno lastno občutljivostjo
 • Združljiv s širokim naborom objektivov EF
 • Občutljivost do ISO 25.600 za snemanje pri šibki svetlobi okolice
 • Standardni formati snemanja, združljivi z običajnimi aplikacijami za urejanje
 • Položajni zaslon HDR LCD
 • Algoritmi Blackmagic Color Science 5. generacije za obdelavo slik
 • Izbirno elektronsko iskalo Blackmagic Pocket Cinema Camera Pro
 • Profesionalni avdio vhodi Mini XLR z 48-voltnim fantomskim napajanjem za mikrofone
 • Napajanje z baterijami NP-F570 ali dodatno opremo Blackmagic Pocket Camera
 • Baterijsko držalo Pro Grip
 • Polna različica postprodukcijske aplikacije DaVinci Resolve Studio

Fotografije za medijeFotografije vseh izdelkov Blackmagic Design najdete na spletni strani www.blackmagicdesign.com/press/images. OBlackmagic DesignIzdelki Blackmagic Design so vodilni v industriji video montaže, digitalnih filmskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev krivulj in programske opreme za restavriranje filmov na področju filma, postprodukcije in televizije. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji.


Za več informacij obiščite www.blackmagicdesign.com. O podjetjuSyntexPodjetje Syntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejte www.syntex.cz.

Datum: 27. 06. 2022, Kategorija: Novice