Blog

Nov operacijski sistem ("MOVNORM OS") za monitorje kamer PortKeys LH7P, LH7H, PT6 a LH5P II (v3) uvaja izboljšan uporabniški vmesnik za hitrejše in enostavnejše krmarjenje po menijih ter funkcijo za raztezanje slike (in izpis deformiranega videoposnetka prek HDMI, npr. za pretakanje) pri navpičnem snemanju. Pri modelih LH7P in LH5P II (v3) je bila razširjena tudi podpora za daljinsko upravljanje fotoaparata prek Wi-Fi/Bluetooth: Canon EOS R5/R6/R6 Mark II/R8, Panasonic BGH1/BS1H, Sony A7M IV in Blackmagic URSA Mini Pro 4.6K. Operacijski sistem MOVNORM OS ponuja tudi številne nove funkcije za nadzor fotoaparatov Sony, vključno z možnostjo prikaza stanja snemalnega medija in možnostjo dodeljevanja funkcij fotoaparata (ISO, hitrost zaklopa, zaslonka itd.) uporabniškim gumbom na monitorju. Novi sistem je zasnovan samo za monitorje HDMI PortKeys (različica "CINENORM OS" za monitorje z vhodom/izhodom HDMI in HD-SDI bo na voljo v bližnji prihodnosti) in je na voljo brezplačno na https://www.portkeys.com/support/.

Datum: 27. 02. 2024, Kategorija: Blog
CELOTNA ČLANEK

Panasonic je predstavil LUMIX S 28-200 mm f/4-7,1 Macro O.I.S. (S-R28200) za sistem L-Mount, najmanjši in najlažji širokokotni objektiv z zoomom na svetu, saj je njegova skupna dolžina 93,4 mm, teža pa približno 413 g! Poleg zelo dobrih optičnih zmogljivosti ponuja tudi možnost snemanja makro posnetkov v razmerju 1 : 2, gladko delovanje zaslonke, hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje, izbiro med linearnim in nelinearnim ročnim ostrenjem ter 5-osni stabilizator slike Dual I.S. 2. V prodaji približno konec aprila za 999 EUR z DDV.

Datum: 26. 02. 2024, Kategorija: Blog
CELOTNA ČLANEK

Panasonic je predstavil novo programsko platformo Media Production Suite, ki združuje številne aplikacije prejšnjih kamernih sistemov te blagovne znamke v eno samo enoto. Osnovne funkcije programa - Device View in PTZ Control - so na voljo brezplačno, medtem ko so drugi vtičniki (novi Video Mixer in stare znane funkcije Visual Presets in Auto Tracking) plačljive aktivacije. Modul Device View omogoča upravljanje več kamer PTZ iz enega računalnika, vključno z njihovim samodejnim zaznavanjem, nastavitvami omrežnih parametrov, posodobitvami FW itd. Proizvajalec obljublja združljivost s kamerami drugih proizvajalcev v prihodnosti. Oddelek PTZ Control se uporablja za daljinski nadzor namestitvenih kamer, vključno z gibanjem kamere, ostrenjem, ojačanjem, uravnoteženjem beline, zaklopom in filtri ND. Možnost shranjevanja do sto prednastavitev služi visokemu uporabniškemu udobju. V bližnji prihodnosti bo objavljen plačljiv dodatek Video Mixer, ki uporablja umetno inteligenco za ozadje brez tipk in druge funkcije sestavljanja. Programska oprema Panasonic Media Production Suite je na voljo za prenos tukajzaveč informacij si oglejtebrošuro PDF.

Datum: 23. 02. 2024, Kategorija: Blog
CELOTNA ČLANEK

27-milimetrski model iz linije profesionalnih objektivov Viltrox Pro bo kmalu na voljo tudi vrazličicah za bajoneta Sony E in Nikon Z! Objektiv z goriščno razdaljo 27 mm in zaslonko f/1,2 je drugi model iz serije Viltrox Pro, ki poudarja visoko kakovost materialov in izdelave, vključno s kovinskim ohišjem, učinkovitim tesnjenjem proti prahu/vlagi, odlično optiko z visoko ostrino in minimalno aberacijo (v konstrukciji so uporabljeni elementi 2x ED, 5x visok lomni količnik in 1x asferični material japonskega proizvajalca Hoya) ter hitrim in tihim koračnim motorjem za samodejno ostrenje za nemoteno snemanje videa.

Datum: 23. 02. 2024, Kategorija: Blog
CELOTNA ČLANEK
VYPRODEJ SKLADU
LUMANTEK INTRO
RED V-RAPTOR X
RED COMPACT EVF
SPEEDBOOSTER MEIKE
AVMATRIX EAGLE T10
AVMATRIX SHARK
AVMATRIX WM12
ROLAND BRIDGE CAST X
ZEISS NANO PRIME
MONITORY LILLIPUT
LILLIPUT UMTC 1400
DJI MINI 3 PRO PRICE DECREASE
DJI MAVIC 3 PROMO
ZOOM AUDIO
KLECE SMALLRIG PRO IPHONE 15
SONY ALPHA A9III
SMALLHD ULTRA 7
BLACKMAGIC CLOUD DOCK
MICRO STUDIO CAMERA 4K G2
LUMIX S PROMO
GRASS VALLEY EDIUS 11 13684
DAVINCI RESOLVE STUDIO 18 6 5
PANASONIC LUMIX S1 FW
Footer
Datum: 23. 02. 2024, Kategorija: Blog
CELOTNA ČLANEK