Novi modeli v seriji Blackmagic Design Ultimatte 12 - Sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

8. september 2022

Podjetje Blackmagic Design, ki ga na češkem in slovaškem trgu zastopa družba Syntex, je danes predstavilo štiri nove modele iz linije Ultimatte 12 profesionalnih sistemov za odstranjevanje ozadja s ključi: Ultimatte 12 HD, Ultimatte 12 4K in vrhunsko različico Ultimatte 12 8K ter cenovno dostopen Ultimatte 12 HD Mini po ceni 12.684 CZK brez DDV! Novost je tudi brezplačni programski nadzor Ultimatte za macOS in Windows, s katerim lahko nadzorujete katerega koli od modelov Ultimatte 12, ne da bi vam bilo treba kupiti strojno ploščo.

Novi modeli iz serije Ultimatte 12 ohranjajo visoko kakovost slikanja in izboljšujejo cenovno dostopnost! Novi modeli ponujajo popolno obdelavo robov maske, izboljšano ločevanje barv, vrhunsko barvno natančnost in boljše zmanjšanje prelivanja ključnih barv iz ozadja v ospredje. Nabor možnosti HD, 4K in 8K vam omogoča, da izberete idealno orodje za svoj ciljni standard oddajanja. Cenovno najugodnejši izdelek, Ultimatte 12 HD Mini, je bil zasnovan posebej za uporabnike kompaktnih režijskih naprav ATEM Mini, za katere pomeni vstopnico v svet profesionalnih rešitev ključavnic Ultimatte in možnost ustvarjanja profesionalnih virtualnih studiev s fiksnimi položaji kamer.

Vse različice sistema Ultimatte 12 imajo pomnilnik za nepremične slike, ki hitro nadomestijo ozadja za ključanje in tako odpravijo potrebo po uporabi zunanjih orodij za kompozicijo. Kljub nižji ceni - vključno z osnovnim modelom Ultimatte 12 HD Mini - ponujajo enake, napredne algoritme Ultimatte za obdelavo slik v širokem notranjem barvnem prostoru. Sistem ločeno obdeluje različne dele slike glede na lokalno barvo: to zagotavlja ohranitev podrobne teksture slike, na primer las, in gladkih barvnih prehodov.

Pri obdelavi oddaj v živo je hitrost najpomembnejša prednostna naloga. Ultimatte 12 ponuja samodejno prilagajanje več kot 100 parametrov z minimalnim vnosom uporabnika! Ključanje z enim dotikom bistveno pospeši celoten postopek sestavljanja ključkanih posnetkov ozadja z minimalnim naporom uporabnika. Tako se lahko bolj osredotočite na samo predstavo, Ultimatte 12 pa poskrbi za tehnično plat produkcije.

Izboljšani algoritmi za zaznavanje bleščanja omogočajo izdelkom Ultimatte 12, da odstranijo celo zapletene barvne tančice v ospredju in tako ustvarijo popolne kompozicije za virtualne studie. Ultimatte 12 na enak način obravnava tudi sence in prozorne predmete, vključno z odsevi. Ultimatte 12 izvaja tudi samodejno vzorčenje barv in ustvarjanje mask za stene, tla in druge dele kadra.

Modela Ultimatte 12 4K in Ultimatte 12 8K imata napreden vmesnik 12G-SDI za obdelavo formatov HD, Ultra HD in 8K. Vmesnik 12G-SDI omogoča prenos gradiva Ultra HD z visoko hitrostjo slikanja po enem kablu in je popolnoma združljiv s starejšo tehnologijo HD. Vse različice Ultimatte 12 je zdaj mogoče upravljati tudi na daljavo z brezplačno aplikacijo Ultimatte Software Control za macOS in Windows. Edinstvena različica Ultimatte 12 HD Mini ponuja vznemirljivo možnost pretvorbe ukazov kamere iz SDI v HDMI, tako da lahko režijske naprave ATEM SDI nadzorujejo tudi kamere Blackmagic Pocket Cinema Cameras, priključene prek HDMI. V programu Ultimatte je mogoče kameri dodeliti številko, s katero se aktivira daljinsko upravljanje barvnega korektorja, signalne luči in funkcij za zagon/zaustavitev snemanja.

Fotografije, ki jih je mogoče natisniti
Za fotografije vseh izdelkov Blackmagic Design obiščite www.blackmagicdesign.com/press/images.

O podjetju Blackmagic Design
Izdelki družbe Blackmagic Design so vodilni v panogi urejanja videa, digitalnih filmskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovnih oblik in programske opreme za restavriranje filmov v filmu, postprodukciji in na televiziji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji. Za več informacij obiščite www.blackmagicdesign.com.

O družbi Syntex
Podjetje Syntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejte www.syntex.cz.

Datum: 08. 09. 2022, Kategorija: Novice