RECENZIJE HOLLYLAND MARS 4K

HOLLYLAND MARS 4K PREGLED

Snemate z brezpilotnim letalom, ročicami za kamero na avtomobilu ali pa želite samo gledati posnetek na daljavo brez kablov? Potem je kamera HollyLand Mars 4K za vas.

Danes si bomo ogledali nov brezžični oddajnik podjetja HollyLand z imenom Mars 4K.

Ta serija ima dolgo zgodovino, kaj pa je drugače? Gotovo ste opazili, da imamo zasnovo, ki je še en korak naprej, vendar je še vedno podobna svojim predhodnikom.

Sprejemnik in oddajnik imata skoraj identično zasnovo, vendar ima oddajnik na sebi rdeč emblem 4K, sprejemnik pa moder emblem 4K. Oglejmo si, kaj je v škatli! Po razpakiranju najprej vidimo priročnik, nato sprejemnik in oddajnik, hladno podstavek, tj. sani, rezervno anteno in adapter USB A v USB C. Imamo tudi napajalnik z redukcijo za evropsko vtičnico.

FotoaparatHollyLand Mars 4K ima zelo trdno konstrukcijo s povsem kovinsko lupino in tipično zasnovo v slogu HollyLand. Mars 4K ima nove antene, ki jih druge naprave Hollyland še nimajo. V primerjavi s prejšnjimi antenami so krajše in močnejše. Oddajnik ima vhod HDMI, vhod SDI in vhod za kabelsko napajanje. Na sprejemniku imamo en izhod HDMI, izhod SDI in tudi vhod za kabelsko napajanje. V škatli dobimo le en polnilec, in sicer za sprejemnik, saj naj bi oddajnik ostal na baterije. Na srečo se lahko oddajnik Mars 4K napaja tudi z baterijami NP-F ali USB-C. Na drugi strani imamo barvni zaslon LCD za enostavne nastavitve parametrov, gumb za premikanje po zaslonu, gumb za vklop/izklop in vhod za polnjenje USB-C. Mars 4K ima tri načine, in sicer: način uravnoteženja, način hitrosti in način HD. Na začetku, ko vidite zaslon, je videti kot črno-beli, ko pa pritisnete gumb za upravljanje zaslona, preidete v barvni meni s tem, da je zaslon v visoki ločljivosti in zato ni pomembno, da je nekoliko manjši od modela Mars 400s, ki je prejšnji model. Od spodaj imamo navoj za privijanje hladnega čevlja, sani, ki so priložene v paketu, ki jih lahko z drugim dodatkom pritrdite tudi na sprednjo stran, tako da lahko oddajnik namestite vodoravno.

Uporaba oddajnika Mars 4K je zelo preprosta. Obe napravi samo povežite z napajanjem prek baterije ali polnilnika, nato pa na sprejemnik in oddajnik priključite kabel HDMI ali SDI. Nato vklopite obe napravi. Sprejemnik in oddajnik se samodejno povežeta. Čas vklopa, seznanjanja in začetka prenosa videa je približno 35 sekund.

Naprava HollyLand Mars 4K ima funkcijo pametnega iskanja kanalov, zato vam bo samodejno pomagala izbrati najprimernejši kanal. Seveda lahko izbiro kanala opravite tudi ročno, pri teh izdelkih pa je odlično to, da se bo ob spremembi kanala na eni napravi druga naprava v nekaj sekundah sama prilagodila. Podjetje HollyLand navaja največjo razdaljo prenosa 150 metrov, kar je 30 metrov več kot pri prejšnjem modelu. Vendar se lahko ta razdalja zaradi ovir ali zidov v notranjih prostorih spreminja. Naprava Mars 4K je združljiva z aplikacijo HollyView in novim monitorjem Mars M1. Ta aplikacija je zelo preprosta, pregledna in jo lahko uporabljate kot monitor.

Ta naprava se lahko poveže tudi z enim strojnim sprejemnikom in do dvema pametnima napravama hkrati. Lahko pa se poveže tudi s štirimi pametnimi napravami hkrati. Naprava HollyLand Mars 4K ima izjemno majhno zakasnitev 60 milisekund. Vhod SDI ima različne video ločljivosti, od 720p do 4K, hitrost sličic na sekundo pa je tu lahko do 60 sličic na sekundo. Pri 4K lahko dosežemo do 30 sličic na sekundo. Ni čudno, da se imenuje Mars 4K, saj je to prvi video oddajnik podjetja HollyLand, ki lahko obdeluje ločljivost 4K. HDMI lahko prenaša pri ločljivosti 4K in 25 ali 30 sličicah na sekundo. SDI samo v polnihd, vendar posneto pri 50 ali 60 sličicah na sekundo. Obstaja pa izjema, in sicer če imate vhod HDMI s 4K in izhod SDI na sprejemniku, boste iz njega žal dobili 1080p, saj iz te naprave prek kabla SDI preprosto in enostavno ne boste dobili 4K.

Za nas je HollyLand Mars 4K odličen video oddajnik, ki je primeren za manjšo produkcijo in ponuja nekaj odličnih izboljšav v primerjavi s prejšnjimi linijami. Največja izboljšava je vsekakor 4K, ki ga v drugih linijah še ni, v današnjem času, ko je skoraj vse v 4K, pa je to za vse podobne izdelke že nuja. Zagotovo vas zanima tudi cena.

Ta komplet lahko dobite od 18 900 CZK dalje TUKAJ.

Datum: 28. 02. 2023, Kategorija: Blog