Blackmagic Design predstavil Blackmagic Cloud Pod - sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

20. april 2022

Blackmagic Design, blagovna znamka, ki jo na češkem in slovaškem trgu zastopa podjetje Syntex, je napovedala
blackmagic Cloud Pod, izdelek, ki omogoča uporabo diskov USB-C v načinu omrežnega shranjevanja. Ponuja hiter omrežni vmesnik 10G Ethernet, sinhronizacijo podatkov prek Dropboxa in izhod HDMI za spremljanje stanja shrambe prek zunanjega monitorja/televizorja.

Blackmagic Cloud Pod je že v prodaji, njegova cena pa znaša 8 670 CZK brez DDV.

Blackmagic Cloud Pod je idealen za filmsko in televizijsko produkcijo, saj omogoča enostavno deljenje videoposnetkov, posnetih na diske USB-C, z drugimi ustvarjalci, kot so montažerji ali koloristi. Glede na uporabljene pomnilniške enote USB-C lahko obdeluje tudi zahtevne medije Blackmagic RAW 12K digitalnih filmskih kamer - čeprav gre za cenovno ugodno rešitev! Bliskovni pogoni USB-C se pogosto uporabljajo, saj pogosto ponujajo visoke hitrosti prenosa, kratke dostopne čase in nizko ceno.

Blackmagic Cloud Pod

Blackmagic Cloud Pod nima notranjih rež za pogone, zato je zelo kompakten, lahko prenosljiv in tiho deluje. Ima par vrat USB-C za priključitev dveh ločenih pogonov in omrežni vmesnik 10G za največjo zmogljivost. Izhod HDMI omogoča priključitev zunanjega televizorja ali monitorja za spremljanje grafičnega prikaza izkoriščenosti pomnilnika in omrežnega vmesnika. Z omrežjem 10G Ethernet in zmogljivo notranjo elektroniko je Blackmagic Cloud Pod zelo hitra rešitev tudi za obdelavo gradiva RAW 12K ali produkcije z več kamerami in omogoča, da sodobne pomnilnike USB-C uporabite v polni meri.

Ustvarjanje lokalnih varnostnih kopij datotek, shranjenih prek Dropboxa, je zdaj preprosto! Datoteke, shranjene na pogonih Blackmagic Cloud Pod, so takoj na voljo v lokalnih omrežjih, ne da bi bilo treba prenašati datoteke, shranjene v strežnikih Dropbox. Poleg tega lahko več oddaljenih pogonov Blackmagic Cloud Pod ali Blackmagic Cloud Store sinhronizirate s storitvijo Dropbox, kar uporabnikom zagotavlja enostavno sodelovanje pri projektih, ne glede na to, kje so.

Monitorski izhod HDMI omogoča spremljanje stanja shrambe Blackmagic Cloud Pod z zunanjim monitorjem ali televizorjem. Predogled prikazuje grafični prikaz diska, vključno s trenutnimi primeri branja/pisanja, v realnem času. Na voljo sta tudi graf obremenitve vmesnika Ethernet in seznam povezav Dropbox.

Pomembna prednost naprave Blackmagic Cloud Pod je možnost ustvarjanja zasebnih omrežnih pomnilniških naprav, nad katerimi imajo uporabniki popoln nadzor. Pri tem ni treba plačevati mesečne naročnine. Podatkom ali dejavnostim uporabnikov ni mogoče slediti. Prav tako se ni treba prijaviti na spletno mesto za shranjevanje nastavitev - napravo Blackmagic Cloud Pod je mogoče preprosto upravljati z brezplačno priloženo aplikacijo za macOS in Windows. Tako lahko ustvarite zasebna omrežja zunaj internetne infrastrukture in varno delate s svojimi podatki znotraj lokalnega omrežja. Aplikacija zagotavlja tudi kar najbolj preprosto uporabo shrambe, vključno z njenim konfiguriranjem ali nastavljanjem imenikov za sinhronizacijo s storitvijo Dropbox.

Osnovne funkcije aplikacije Blackmagic Cloud Pod

  • Omogoča ustvarjanje omrežne shrambe z uporabo dveh zunanjih diskov USB-C
  • Strojno pospeševanje za največjo zmogljivost
  • Sinhronizacija s storitvijo Dropbox
  • Nadzorni izhod HDMI za spremljanje dejavnosti shranjevanja v realnem času
  • Hitri vmesnik 10G Ethernet
  • Brez naročnin, pristojbin ali sledenja dejavnosti uporabnikov
  • Programska oprema za platformi macOS in Windows

Razpoložljivost in cena
Blackmagic Cloud Pod je že naprodaj, njegova cena brez DDV znaša 8 670 funtov.

Fotografije za tiskanje
Fotografije vseh izdelkov Blackmagic Design najdete na spletni strani www.blackmagicdesign.com/press/images.

O podjetju Blackmagic Design
Izdelki družbe Blackmagic Design so vodilni v panogi urejanja videa, digitalnih filmskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovnih oblik in programske opreme za restavriranje filmov v filmu, postprodukciji in na televiziji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji. Za več informacij obiščite www.blackmagicdesign.com.

O družbi Syntex
Podjetje Syntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejte www.syntex.cz.

Datum: 20. 04. 2022, Kategorija: Novice