Blackmagic Design predstavlja HyperDeck Extreme 4K HDR - Sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

25. april 2022

Podjetje Blackmagic Design, ki ga na češkem in slovaškem trgu zastopa Syntex, je predstavilo nov studijski videorekorder HyperDeck Extreme 4K HDR s snemanjem 4K H.265, zaslonom HDR na dotik in vgrajenimi funkcijami za merjenje signala. HyperDeck Extreme 4K HDR bo naprodaj od konca aprila 2022 za 68.254 funtov brez DDV.

Videorekorder HyperDeck Extreme 4K HDR združuje zanesljivost serije HyperDeck z novimi funkcijami, vključno s kodekom H.265, izbirnim predpomnilnikom, korekcijo 3D LUT in izvorno podporo za video 4K in HDR. S snemanjem gradiva 4K v kodek H.265 zagotavlja odlično kakovost slike ob manjših zahtevah po shranjevanju. Velik zaslon na dotik poleg predogleda videoposnetkov omogoča tudi upravljanje naprave, videorekorder pa je mogoče nadgraditi z opcijskim modulom HyperDeck Extreme Control in ga spremeniti v tradicionalni studijski snemalnik. HyperDeck Extreme pooseblja naslednjo generacijo izdelkov za televizijo, produkcijo v živo in aplikacije digitalnega oglaševanja v ločljivostih SD/HD, 2K in 4K.

Blackmagic Design HyperDeck Extreme 4K HDR

HyperDeck Extreme ima zaslon na dotik za nadzor vseh funkcij in predogled posnetkov. Ponuja tudi dve reži za snemalne medije CFast, vmesnik 12G-SDI, analogni vmesnik za arhiviranje starih oddaj, možnost snemanja na zunanje diske USB-C, vgrajen zvočnik in izhod za slušalke. Zanimiva je tudi vgradnja izbirnega vmesnika za odpravo izpadlih kadrov, ko se snemalni medij zapolni ali odpove. Napravo je mogoče napajati iz virov izmeničnega in enosmernega toka za studijsko uporabo ali delo na terenu.

Vsestranskost naprave omogoča tudi uporabo kot glavnega snemalnika za produkcije v živo, predvajalnika projekcij ali za ISO snemanje iz posameznih kamer. Zaradi analognih vhodov je mogoče arhivirati gradivo s starih tračnih naprav. Aplikacijam za digitalno oglaševanje bo koristila prisotnost hitrega vmesnika 10G Ethernet za hitro nalaganje medijev ali preprosto daljinsko upravljanje. Z vhodi HDMI, SDI in analognimi vhodi z merjenjem signala in aplikacijami za korekcijo 3D LUT bo snemalnik doma tudi na terenu, npr. kot del opreme prenosnega tovornjaka. Funkcije merjenja lahko uporabite za preverjanje skladnosti s standardi oddajanja pred pretakanjem ali oddajanjem.

Inovativni vmesnik LCD z zaslonom na dotik omogoča enostavno nastavljanje vseh parametrov naprave. Prikazuje kontrolne elemente za predvajanje ali začetek snemanja ter miniaturno časovno os, ki omogoča premikanje po posnetem gradivu. Seveda prikazuje tudi časovno kodo, video standard, stanje medija ali merilnike zvoka. Razkošje je možnost aktiviranja funkcij za merjenje signala ali pomoč pri ostrenju ali uvozu/izvozu popravkov LUT.

Zahvaljujoč formatu H.265 snemalnik omogoča snemanje na standardne kartice CFast. Vgrajeni sta dve reži za kartice CFast, zato omogoča neskončno snemanje. Kartice CFast so kompaktne, cenovno dostopne in zagotavljajo visoke hitrosti prenosa. Za večjo varnost delovanja je mogoče namestiti tudi izbirni bliskovni disk PCIe kot vmesnik za primer, da se glavni snemalni medij zapolni ali odpove, kar povzroči izpadanje slik.

Videorekorder je odlično opremljen tudi za obdelavo videoposnetkov HDR, saj podpira najnovejše standarde HDR in uporablja zaslon z visoko svetilnostjo in širokim barvnim razponom. Tudi orodja za merjenje signala so v celoti združljiva s standardi HDR. Vgrajeni zaslon LCD ne prikazuje le videoposnetkov z barvnima prostoroma Rec. 2020 in Rec. 709, temveč tudi 100 % standarda DCI-P3.

HyperDeck Extreme ponuja široko paleto funkcij za merjenje signalov, vključno z valovno obliko, vektorskopom in prikazom komponent RGB/YUV, s katerimi lahko preverite barvno korekcijo in skladnost zapisa z oddajnimi standardi. Na voljo je tudi prikaz histograma za preverjanje porazdelitve ravni svetlosti in burn-in ali burn-out.

Ustvarjene video datoteke so zaradi stiskanja 60:1 - 285:1 zelo majhne in zelo združljive z operacijskimi sistemi in aplikacijami, vkl. DaVinci Resolve, Media Composer, Premiere Pro ali Final Cut Pro X. HyperDeck Extreme podpira tudi Applove datoteke ProRes 422 HQ, ProRes 422, ProRes 422 LT za predvajanje snemanja in ProRes 4444 za predvajanje, vključno z masko.

Z omrežnim vmesnikom 10G je HyperDeck Extreme 4K HDR primeren tudi za aplikacije digitalnega oglaševanja. Daljinsko upravljanje je omogočeno s preprostim besedilnim protokolom, testiranje ukazov pa je mogoče opraviti tudi prek omrežja Telnet. Prenos medijev je mogoč prek protokola FTP. V kombinaciji z velikimi diskovnimi polji, priključenimi na vrata USB-C, se lahko HyperDeck Extreme uporablja tudi kot strežnik za nalaganje in upravljanje medijev ali predvajanje.

Glavne značilnosti HyperDeck Extreme 4K HDR

  • Snemanje in predvajanje videoposnetkov 4K
  • Zaslon na dotik za enostavno upravljanje
  • Primeren za produkcijo v živo, arhiviranje in digitalno oglaševanje
  • Dve reži za kartice CFast s podporo za neprekinjeno snemanje
  • Izbirni notranji bliskovni disk za dodatno varnost delovanja
  • Podpora za HDR, vključno z notranjim zaslonom LCD
  • Širok nabor merilnih funkcij
  • vmesnik 10G Ethernet za izjemno hiter prenos podatkov


Razpoložljivost in cena
Blackmagic HyperDeck Extreme 4K HDR bo na voljo od konca aprila 2022 za 68.254 GBP brez DDV.

Fotografije za medijeFotografije vseh izdelkov Blackmagic Design najdete na spletnem mestu www.blackmagicdesign.com/press/images. OBlackmagic DesignIzdelki Blackmagic Design so vodilni v industriji na področju video montaže, digitalnih kinematografskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovnih oblik in programske opreme za restavriranje filmov, in sicer v filmu, postprodukciji in televiziji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji.


Za več informacij obiščite www.blackmagicdesign.com. O podjetjuSyntexPodjetje Syntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejte www.syntex.cz.

Datum: 25. 04. 2022, Kategorija: Novice