Nove kamere Blackmagic Design!

Blackmagic Design je na izrednobogatem dogodku NAB 2024 med drugim predstavil dve novi digitalni filmski kameri te blagovne znamke: URSA Cine 12K in PYXIS 6K. Prva je materializiran odgovor na vprašanje "kako bi bila videti kamera podjetja Blackmagic Design ne glede na prodajno ceno".

Gre za naslednika kamere URSA Mini Pro 12K OLPF, zdaj z drugo generacijo senzorja RGBW 12K podjetja Blackmagic Design (večje slikovne točke, 36x24 mm, dinamični razpon 16 EV, do 12K 3:2 Open Gate 12288x8040 80 sličic na sekundo), snemanje na lastne izmenljive module (kamera je trenutno opremljena z 8TB M.2PCIe SSD, v prihodnosti pa je načrtovana različica s 16 TB ali modul z dvema režama za kartice CFexpress), omrežni vmesnik (Wi-Fi, 10G Ethernet) s podporo za Blackmagic Cloud in pretakanje, zamenljivi bajoneti PL, LPL in EF (v prihodnosti tudi Hasselblad), standardna priključka Lemo in Fischer za napajanje in dodatno opremo, snemanje Blackmagic RAW in H.264 (proxy), zamenljiva baterijska plošča B Mount (zlata plošča in plošča V-Lock bosta na voljo kot opcija). Kamera je že v prodaji in je opremljena z dodatno opremo (bajoneti PL/EF, modulom 8TB, ploščami za ročaj in B Mount, ploščami Top Rod Mount 15 in Baseplate 19 itd.) v kovčku Pelican. V prodaji je tudi različica kompleta z novim elektronskim iskalom. Proizvajalec pripravlja tudi 65-milimetrski senzor 17K, vendar bo ta na voljo šele pozneje letos.

Fotoaparat PYXIS 6K bo naprodaj junija in bo poleg priljubljene "škatlaste" različice filmske industrije ponujala tipalo FF 6K z dinamičnim razponom 13 EV, bajonete L-Mount, PL in EF, 1G Ethernet, združljivost z dodatki URSA Cine (vključno z iskalom Blackmagic URSA Cine EVF), snemanje na par kartic CFexpress tipa B (Blackmagic RAW, H.264 proxy; do 6048 x 4032 Open Gate 3:2 36 sličic na sekundo) ali na zunanje SSD diske USB-C, baterijsko napajanje BP-U in 4-palčni zaslon na dotik z visoko svetlostjo in ločljivostjo FHD.

Datum: 16. 04. 2024, Kategorija: Blog