Atomos Ninja (2023)

Najnovejša generacija izjemno uspešne serije monitorjev in snemalnikov Ninja je tu! Ključni del obeh novih modelov je popolnoma prenovljen operacijski sistem AtomOS 11. Ima preglednejšo strukturo menijev, je hitrejši in prinaša tudi številne nove funkcije, vključno z orodjem za osvetlitev EL Zone, prikazom ARRI False Color ter novimi orodji za načrtovano predvajanje…

Več informacij

Posebni dogodki: -7%
730.78 € 679.54 € z DDV 557 € brez DDV
-+
Osebni prevzem v 90 minutah
Pošlji: danes
Na zalogi 3 ks
Praha 3 ks, Bratislava 2 ks, Budapest 1 ks
Koda artikla:
ATOMNJA004
Dodaj za primerjavo Zgodovina cen
Opis izdelka

Opis izdelka

Najnovejša generacija izjemno uspešne serije monitorjev in snemalnikov Ninja je tu! Ključni del obeh novih modelov je popolnoma prenovljen operacijski sistem AtomOS 11. Ima preglednejšo strukturo menijev, je hitrejši in prinaša tudi številne nove funkcije, vključno z orodjem za osvetlitev EL Zone, prikazom ARRI False Color ter novimi orodji za načrtovano predvajanje in snemanje. Oba modela imata značilno polikarbonatno ohišje s "kamuflažo" in zdaj serijsko ponujata več kodekov: 6K ProRes RAW, ProRes, DNxHD in tudi H.265, ki je bil prej na voljo kot plačljiva razširitev. V prodaji od septembra 2023.

Medtem ko je Ninja namenjen predvsem lastnikom fotoaparatov DSLR in brezzrcalnih fotoaparatov, je bil Ninja Ultra ustvarjen z mislijo na filmske delovne postopke. Snema lahko datoteke polne kakovosti v formatu ProRes RAW do ločljivosti 4Kp60 in HD 60p v formatu H.265. Podpira samodejno ujemanje imen datotek, časovno kodo in snemanje s kamer ARRI, Canon in RED. Podpora za dodatne kamere bo sledila.

Novi način 4K v oblaku naprave Ninja Ultra omogoča nalaganje videoposnetkov H.265 z veliko višjo bitno hitrostjo in frekvenco sličic. Datoteke H.265 so približno polovico manjše od videoposnetkov s kodekom H.264, vendar dovolj majhne za delo v oblaku in visokokakovostne za takojšnjo uporabo v družabnih medijih: športni prenosi, novinarske oddaje itd.

Če monitorju Ninja ali Ninja Ultra dodate razširitveni modul Atomos Connect, lahko uporabljate Atomos RemoteView - povsem novo tehnologijo, ki vam omogoča brezžično deljenje živih pogledov z zaslona monitorja Atomos z drugimi monitorji Atomos ter računalniki iPad, Mac in Apple TV. Dogajanje na prizorišču snemanja lahko spremljate prek katere koli povezane kamere, ki snema posnetke, kjer koli na svetu. RemoteView popolnoma spreminja pravila igre za produkcijo na daljavo. V primeru modela Ninja Ultra modul Atomos Connect zagotavlja tudi manjšo zakasnitev, večjo prepustnost in stabilnejšo povezavo z omrežjem Wi-Fi 6E.

Obe napravi Ninja sta povratno združljivi s svojima predhodnikoma, napravama Ninja V in Ninja V+, zato lahko z novima izdelkoma uporabljate vse Atomosove dodatke in dodatke drugih proizvajalcev.

Ninja Ninja Ultra
AtomOS 11 Da Da
Pomoč pri snemanju/predvajanju in časovnem posnetku Da Da
Atomos RemoteView Naročnina na ACS Naročnina ACS
Standardi Wi-Fi (zahteva Atomos Connect) 6 6E
Apple ProRes Da Da
Apple ProRes RAW Da (6K) Da (8K)
Apple ProRes RAW + H.265 (dvojno snemanje) Ne Da
Avid DNx (QuickTime) Da (MXF do konca leta 2023) Da (MXF do konca leta 2023)
H.265 Da Da
H.265 4K za C2C Da Da
Snemanje H.265 + parno snemanje/NDI TX Da Da
NDI 4K TX Pro Ne enkratna aktivacija (198E)
NDI HD TX Pro enkratna aktivacija (99E) enkratna aktivacija (99E)
Datoteke ARRI/Canon/Sony/RED CameraSDI Cine Brez Da
Garancija Atomos Care360 Premium izbirno izbirno
Parametri

Parametri

Producent: Atomos
Kategorija: Monitorji kamer

Main parameters

Monitor power supplySony NP-F
Monitor power supply12V votla
Luminosity1000cd/m2
Size5.2"
Monitor inputsHDMI
Monitor inputs4K HDMI
Panel resolution1920x1080
 • Pokaži vse
 • Atomos Ninja (2023)

  • -7 %
  Posebni dogodki: -7%
  Najnovejša generacija izjemno uspešne serije monitorjev in snemalnikov Ninja je tu!
  brez DDV 557 €
  679.54 € 730.78 €
  Na zalogi 3 ks