DJI Inspire 3

DJI Inspire 3 je vrhunski model za snemanje iz zraka, ki zagotavlja izjemno učinkovitost delovnega procesa, nadzor nad kamero in ustvarjalno svobodo. Ta vsestranski dron s kamero z ločljivostjo 8K omogoča filmskim ustvarjalcem na profesionalni ravni, da izkoristijo celoten potencial vsakega posnetka.

Več informacij

15 103.15 € z DDV 12 379.63 € brez DDV
-+
Razpoložljivost
Koda artikla:
CP.IN.00000024.01
Dodaj za primerjavo Zgodovina cen
Opis izdelka

Opis izdelka

DJI Inspire 3 je vrhunski model za snemanje iz zraka, ki zagotavlja izjemno učinkovitost delovnega procesa, nadzor nad kamero in ustvarjalno svobodo. Ta vsestranski dron s kamero z ločljivostjo 8K omogoča filmskim ustvarjalcem na profesionalni ravni, da izkoristijo celoten potencial vsakega posnetka.

Elegantna, integrirana zasnova
Inspire 3 je profesionalni dron s kamero z novo zasnovo, ki v celoti upošteva aerodinamiko in zmanjšuje zračni upor. Največja hitrost potapljanja se je z 9 m/s pri Inspire 2 povečala na 10 m/s, hitrost navpičnega vzpenjanja in spuščanja pa s 6 m/s in 4 m/s na 8 m/s. Zaradi odlične vodljivosti je upravljanje odzivno in natančno, čas letenja pa se je podaljšal na 28 minut. Kamera FPV, senzorji kamere, antene za pozicioniranje in reža za pomnilniško kartico so zasnovani tako, da se popolnoma prilegajo zasnovi drona. Inspire 3 ima popolnoma novo zasnovo, ki podpira 360-stopinjsko vrtenje in nagibanje. Ko je pristajalno podvozje spuščeno, kardan podpira snemanje pod kotom 80° navzgor, kar snemalcem omogoča zajemanje impresivnih, inovativnih posnetkov. Vsaka podrobnost modela Inspire 3, od zunanjega dizajna do notranje konstrukcije, je bila skrbno premišljena in optimizirana.

RTK pozicioniranje v centimetrih
Inspire 3 je opremljen z zelo natančno tehnologijo RTK za določanje položaja, ki se uporablja v panogah, kot sta arhitektura in geodezija, za doseganje natančnosti v centimetrih. V primerjavi s tradicionalnim pozicioniranjem na en meter, ki ga podpirajo globalni navigacijski satelitski sistemi, RTK ne omogoča le stabilnejšega letenja, temveč tudi natančnejše načrtovanje poti leta, kar močno poveča učinkovitost načrtovanja.

Antene RTK so vgrajene v strukturo drona in imajo novo keramično zasnovo, ki omogoča tri vrste GNSS (GPS, BeiDou in Galileo) ter omogoča določanje položaja na dveh frekvencah z natančnostjo v območju centimetrov. Z aktiviranjem omrežja RTK ali vzpostavitvijo mobilne postaje D-RTK 2 lahko uporabniki dosežejo zelo natančno določanje položaja brez potrebe po namestitvi dodatnih modulov.

Orientacija z dvema antenama
Tako sprednji kot zadnji del naprave Inspire 3 vsebujeta keramično anteno, ki je odporna na magnetne motnje ter povečuje natančnost in varnost letenja.

Waypoint Pro
Program Waypoint Pro, zasnovan posebej za snemanje iz zraka, omogoča načrtovanje poti leta in posnetkov s širokim naborom nastavitev po meri. Z novima načinoma Repeatable Routes in 3D Dolly zlahka dosežete inovativen zajem posnetkov. Poleg tega pozicioniranje RTK s centimetrsko natančnostjo zagotavlja natančnejše načrtovanje in izvedbo poti leta. Ne glede na to, ali snemate sami ali s profesionalno ekipo, lahko Waypoint Pro obvlada tudi zelo zapletene prizore.

Ponavljajoče se poti
Pri uporabi funkcije Repeatable Routes bo dron samodejno preletel isto pot in ohranil vse prednastavljene parametre, kot so višina, hitrost, kot kardana in nastavitve kamere. Ponavljanje iste zračne poti snemalcem omogoča, da brez težav posnamejo zahtevne enkratne posnetke ali letijo ob različnih časih na isti lokaciji in tako zlahka ustvarijo dolgotrajne časovne posnetke, ki zajemajo prehode, na primer iz dneva v noč ali iz sezone v sezono.

3D Dolly
Ko je pot leta načrtovana, lahko snemalec ročno nadzoruje gibanje drona sem in tja vzdolž poti in pri tem prilagaja parametre, kot so hitrost, kot kardana in drugo, da se prilagodi potrebam posnetka. Tako so zapleteni premiki kamere enostavnejši in učinkovitejši, zato je mogoče doseči boljše posnetke.

Spotlight Pro
Funkcija Spotlight Pro, ki je izboljšana iz modela Inspire 2, omogoča filmskim ustvarjalcem več možnosti snemanja. Inspire 3, ki temelji na zmogljivih strojnih algoritmih, podpira samodejno prepoznavanje objektov in zaklepanje ljudi, vozil in plovil z večjo natančnostjo kot prejšnje različice. Pri uporabi načina sledenja Spotlight Pro sta dron in kamera z gimbalom usmerjena v isto smer in ostaneta zaklenjena na predmet, zato je mogoče posneti krožne posnetke brez potrebe po ročnem prilagajanju. V načinu Free (Prosti način) 360-stopinjsko vrtljiv kardan omogoča, da kamera kardana ostane zaklenjena na objektu, pilot pa lahko s kamero FPV preverja okolico in nadzoruje pot leta ter tako bolje nadzoruje zapletene premike kamere.

Sistem zaznavanja v vseh smereh
Inspire 3 je opremljen z devetimi senzorji kamere, ki omogočajo zanesljivo vsesmerno zaznavanje, ki lahko zazna ovire v vseh smereh, kar zagotavlja celovito zaščito med letenjem. Prvič je bila na vsako od štirih pristajalnih rok dodana kamera ribje oko. Takšna zasnova pomaga pri izogibanju oviram v vsakem trenutku.

Prilagodljivo zaznavanje ovir
Inspire 3 ima tudi novo prilagodljivo funkcijo, ki pomaga zagotoviti večjo varnost letenja in več ustvarjalne svobode. Vodoravno, navzgor in navzdol usmerjeno zaznavanje ovir je mogoče neodvisno omogočiti ali onemogočiti, območje opozarjanja na ovire pa je mogoče ročno prilagoditi različnim razmeram.

Ko je aktivno izogibanje onemogočeno, lahko uporabniki še vedno v realnem času spremljajo razdaljo do ovire na navigacijskem zaslonu in prejmejo zvočno opozorilo, ko je ovira v nastavljenem območju, ne da bi se dron samodejno izognil. To prinaša nove možnosti za profesionalne letalske ekipe, ki želijo doseči zahtevnejše pilotiranje.

Kamera FPV z izjemnim nočnim vidom
Inspire 3 ima novo kamero FPV s senzorjem velikosti 1/1,8", velikostjo slikovnih pik 3 μm, izjemno širokim zornim kotom 161° in možnostjo prenosa živih prenosov do 1080p/60 sličic na sekundo. V primerjavi s predhodnikom se je DFOV približno podvojil. Ta kamera FPV zagotavlja bolj impresivno sposobnost ojačitve svetlobe, kar pilotom omogoča, da živahno in jasno opazujejo okolico tudi ponoči, kar zagotavlja višjo raven varnosti letenja.

Po meri izdelan senzor 8K
Najlažja triosna gimbalna kamera polnega formata doslej, DJI X9-8K Air, je izdelana po meri za Inspire 3, da bi snemanje z droni dvignila na povsem novo raven. Opremljen je z najnovejšim DJI-jevim sistemom za obdelavo slik CineCore 3.0, ki podpira notranje snemanje videoposnetkov CinemaDNG s hitrostjo do 8K/25 sličic na sekundo in videoposnetkov Apple ProRes RAW 8K/75 sličic na sekundo, kar ustreza potrebam vrhunskih filmskih in televizijskih produkcij. 8K pomeni posnetke iz zraka v izjemno visoki ločljivosti, ki imajo resnično teksturo, podobno tisti, ki jo vidi človeško oko, pri prikazu na večjih zaslonih pa je ostrina dovolj, da preseneti gledalce. Zahvaljujoč formatu RAW je tipalo fotoaparata X9-8K Air v celoti vključeno in zagotavlja veliko možnosti za vizualne učinke in barvne popravke. V načinu S&Q fotoaparat X9-8K Air podpira notranje snemanje videoposnetkov ProRes RAW do polnega formata 4K/120 sličic na sekundo brez obrezovanja, kar zagotavlja več ustvarjalnih možnosti urejanja.

Dvojni nativni ISO
Fotoaparat X9-8K Air ponuja dvojno izvirno občutljivost. Pri frekvencah sličic 30 sličic na sekundo in manj ponuja ISO 800/4000. Pri frekvencah slikanja nad 30 sličic na sekundo je na voljo 320/1600. Zato lahko X9-8K Air zajame slike z odličnimi podrobnostmi in minimalnim šumom tudi v slabo osvetljenem mestnem okolju ali na plaži, s čimer se lahko kosa s profesionalnimi kopenskimi filmskimi fotoaparati.

Dinamični razpon 14+
X9-8K Air pokriva več kot 14 EV dinamičnega razpona, kar vam omogoča, da zajamete bogate podrobnosti osvetlitve in senc v kompleksnih svetlobnih prizorih, kot so sončni vzhodi in zahodi. Visok dinamični razpon zagotavlja več možnosti za naknadno obdelavo in ohranja pristne barve tudi po znatnih prilagoditvah osvetlitve.

Objektiv z bajonetom DL
X9-8K Air je opremljen z DJI-jevim lastnim bajonetom DL in je združljiv z dodatnim 18 mm ultra širokokotnim objektivom f/2,8 ter novim teleobjektivom (ki bo predstavljen pozneje), ki dopolnjuje prejšnje objektive DL 24/35/50 mm f/2,8. Vseh pet objektivov je izdelanih posebej za snemanje iz zraka. Ohišja so izdelana iz ogljikovih vlaken, zato najlažji objektiv tehta le 178 g, zaradi česar je dron izjemno okreten.

DJI Cinema Color System (DCCS)
Sistem za upravljanje barv DJI Cinema Color Management System omogoča, da dron X9-8K Air ohranja povsem pristne barve. To velja tako za naravna okolja in mestne pokrajine kot tudi za natančen zajem kožnih odtenkov v različnih okoljih in svetlobnih pogojih. Sistem DCCS zagotavlja nemoteno ujemanje barv med X9-8K Air in zemeljskimi filmskimi kamerami, kot je DJI Ronin 4D, ter tako zagotavlja dosleden barvni slog od zraka do tal za potrebe postprodukcije.

Sinhronizacija časovne kode več kamer
Prek 3,5-milimetrskega vhoda na dronu lahko sinhronizirate časovno kodo med napravami v zraku in na tleh. Pri delu z veliko količino posnetkov iz več kamer sinhronizacija časovne kode močno poenostavi in racionalizira postopek urejanja.

DJI RC Plus
Inspire 3 je opremljen s profesionalnim daljinskim upravljalnikom DJI RC Plus, ki ima vgrajen 7-palčni zaslon visoke svetlosti 1200 nitov in zagotavlja izjemno izkušnjo snemanja na prostem. Opremljen je tudi z izhodnim priključkom HDMI ter številnimi gumbi in izbirniki na sprednji, zadnji in zgornji strani za hitro in intuitivno upravljanje. Funkcije gumbov je mogoče prilagoditi tudi navadam uporabnika za bolj gladko delovanje.

Vgrajena baterija RC Plus zagotavlja približno 3,3 ure delovanja, z zunanjo baterijo WB37 pa se ta čas podaljša na 6 ur. Podpira tudi menjavo baterij med delovanjem, kar povečuje učinkovitost ustvarjanja. Nova aplikacija DJI Pilot 2 za Inspire poleg klasičnega vmesnika za nadzor letenja prinaša tudi vmesnik za spremljanje na ravni filma, ki omogoča enostaven in priročen nadzor nad informacijami, kot so izpostavljenost kamere, video specifikacije, goriščna razdalja in kot kardana. Za udobnejšo in učinkovitejšo dolgotrajno uporabo je priložena tudi profesionalna dodatna oprema, kot sta trak in ledvena opora.

Prenos videoposnetkov O3 Pro
Inspire 3 je opremljen s tehnologijo O3 Pro, najnovejšim DJI-jevim sistemom za prenos videa filmske kakovosti, ki omogoča največjo razdaljo prenosa 15 km v načinu z enim nadzorom in 12 km v načinu z dvema nadzoroma. Gimbal in kamera FPV podpirata prenos v živo pri 1080p/60 sličicah na sekundo z nizko zakasnitvijo 90 ms. V primerjavi s sistemom za prenos videa Lightbridge v modelu Inspire 2 je O3 Pro naredil generacijski preskok pri razdalji prenosa, zakasnitvi in splošni stabilnosti. Prvič je podprt tudi prenos v živo pri 4K/30 sličic na sekundo z največjo razdaljo prenosa 5 km, kar ustreza potrebam spremljanja in prenosa v živo pri ločljivosti UHD med snemanjem.

Neodvisno dvojno upravljanje
V primerjavi s prejšnjim modelom je dvojno upravljanje modela Inspire 3 bistveno izboljšano. Dva daljinca lahko neodvisno sprejemata prenose v živo in upravljata dron, zato sta lahko pilot in operater kardana med snemanjem na različnih lokacijah. S tem je odpravljena omejitev modela Inspire 2, ki je združeval primarni in sekundarni krmilnik. Če pilot izgubi signal drona, lahko zdaj operater kardanskega stabilizatorja prevzame nadzor nad dronom in se varno vrne ali pristane neposredno.

Dvojni baterijski sistem
Inspire 3 ima nov sistem dvojne baterije TB51, ki uporablja najnovejšo kemijsko tehnologijo baterij za optimizacijo zanesljivosti in zmogljivosti. Baterije TB51 so v primerjavi z baterijami TB50 manjše, lažje in imajo višjo napetost. Zagotavljata najdaljši čas leta 28 minut in podpirata zamenjavo med letom zaradi novo zasnovanega načina sproščanja baterij, ki omogoča nemoteno neprekinjeno delovanje. Če temperatura baterije pade pod 18 °C, se sproži funkcija samodejnega ogrevanja, ki ohranja zadostno zmogljivost letenja tudi na lokacijah s temperaturami do -20 °C.

Novo vozlišče za polnjenje baterije
Popolnoma novo zložljivo vozlišče za polnjenje baterije zagotavlja optimalno ravnovesje med učinkovitostjo polnjenja in velikostjo prostora za shranjevanje. Vanj lahko namestite osem baterij. V hitrem načinu lahko dve bateriji napolni do 90 % v samo 35 minutah, osem baterij pa do 100 % v samo 160 minutah. Priložena 65-vatna vrata USB-C lahko uporabite tudi za polnjenje računalnika RC Plus.

DJI PROSSD 1TB
Priložen je tudi SSD DJI PROSSD 1TB z visoko hitrostjo branja. Zapis lahko berete neposredno na računalniku prek priloženega kabla USB-C na USB-C, ne da bi potrebovali čitalnik kartic.

Shranjevanje in prevoz
Na novo zasnovano ohišje na kolesih ima izvlečni ročaj, dva stranska ročaja in štiri 360-stopinjska premična kolesa, ki olajšajo prevoz in transport. Poleg tega je opremljen z dvema oštevilčenima ključavnicama za večjo varnost. V dobro zasnovanem kovčku na kolesih lahko shranite en dron, eno kamero X9-8K Air z gimbalom, dva daljinska upravljalca RC Plus, štiri objektive, dvanajst baterij, dve vozlišči za polnjenje baterij, tri komplete propelerjev in druge predmete. Nova zložljiva propelerja s hitrim sproščanjem je enostavno shraniti in jih ni treba ponovno namestiti pred vsakim poletom.

Parametri

Parametri

Producent: DJI
Kategorija: Action Cameras
ČLANSTVO (1)

ČLANSTVO (1)

  • Pokaži vse
  • DJI Inspire 3

    • Brezplačna dostava
    DJI Inspire 3 je vrhunski model za snemanje iz zraka, ki zagotavlja izjemno učinkovitost
    15 103.15 €