DJI Ronin 4D 4-Axis Cinema Camera 6K Combo

Tehnologije DJI so v Roninu 4D združene v eno vrhunsko in celovito kinematografsko rešitev, ki ponuja prelomno prilagodljivost za samostojne snemalce in neomejene možnosti za usklajeno snemanje. Ta zmogljiva kinematografska kamera naslednje generacije je bila zasnovana in izdelana kot prihodnost snemanja filmov.

Več informacij

6 654.08 € z DDV 5 454.17 € brez DDV
-+
Razpoložljivost
Opis izdelka

Opis izdelka

Tehnologije DJI so v Roninu 4D združene v eno vrhunsko in celovito kinematografsko rešitev, ki ponuja prelomno prilagodljivost za samostojne snemalce in neomejene možnosti za usklajeno snemanje. Ta zmogljiva kinematografska kamera naslednje generacije je bila zasnovana in izdelana kot prihodnost snemanja filmov.

Integracija in modularnost
DJI Ronin 4D ima popolnoma edinstveno zasnovo. Njegovo trdno ohišje je izdelano iz ogljikovih vlaken in aluminijevo-magnezijeve zlitine ter združuje sisteme za slikanje, stabilizacijo in ostrenje ter brezžični prenos in nadzor. S tem se izognete zamudnim nastavitvam in lahko hitreje začnete snemati. Uživajte v kompaktni priročnosti skupaj z obsežnimi modularnimi možnostmi dodatne opreme.

Visoka zmogljivost
Ronin 4D je opremljen s kamero Zenmuse X9, DJI-jevo vrhunsko kamero polnega formata. Vgrajen je tudi CineCore 3.0, DJI-jev najnovejši sistem za obdelavo slik. Ta sistem uporablja patentiran čip za izjemno visoko računsko moč. CineCore 3.0 omogoča, da Ronin 4D interno snema videoposnetke Apple ProRes RAW, ProRes 422 HQ in H.264. Omogoča tudi snemanje videoposnetkov pri ločljivostih do 8K/75 sličic na sekundo in 4K/120 sličic na sekundo!

Visoka ločljivost in občutljivost
Video DCI 8K (8192x4320)/60 sličic na sekundo ohrani vse podrobnosti, od bogatega listja do navdihujoče arhitekture, od teksture kože do pramenov las. Tistim, ki potrebujejo izhod 4K, snemanje 8K ponuja še nepoznane ustvarjalne možnosti z večjo prilagodljivostjo pri obrezovanju, sestavljanju in stabilizaciji videoposnetkov v postprodukciji. Zenmuse X9 podpira dvojni lastni ISO (X9-8K: 800/4000; X9-6K: 800/5000) za zajemanje slik z odličnimi podrobnostmi in minimalnim šumom, ne glede na to, ali snemate večerno mestno pokrajino, plažo ali prizor, osvetljen z motno svetlobo sveč.

Dinamični razpon
Zenmuse X9 z več kot 14 stopnjami dinamičnega razpona zagotavlja naravne prehode svetlih delov in senc v težavnih svetlobnih pogojih, kot so prizori v protisvetlobi in neposredni sončni svetlobi. Te tradicionalno težavne prizore lahko zdaj posnamete z lahkoto in zaupanjem.

DJI Color Science
Zahvaljujoč sistemu DJI Cinema Color System (DCCS) in robustni računski moči, ki jo zagotavlja CineCore 3.0, lahko Zenmuse X9 z ohranjanjem pristnih in natančnih barv sliki daje filmski videz. Podpira tudi industrijski standard ACES za nemoteno združljivost z barvnimi toni drugih filmskih fotoaparatov.

Vgrajeni filtri ND
Fotoaparat X9 ima vgrajene visokokakovostne filtre ND (ND 2 do ND 512 ali ND 0,3 do ND 2,7), ki jih je mogoče hitro in preprosto preklopiti zaradi notranjega motoriziranega sistema. Ti filtri so bili zasnovani tako, da se ujemajo z barvami fotoaparata Ronin 4D in jih dopolnjujejo.

Objektivi DL
Standardni nastavek DL za X9 podpira tri kompaktne objektive polnega formata. Ohišja so izdelana iz lahkih ogljikovih vlaken, zato vsak objektiv tehta le 180 g.

Zamenljivi bajoneti
X9 podpira zamenljive bajonete za objektive, vključno z DJI-jevim lastnim bajonetom DL, pa tudi bajonete drugih proizvajalcev, kot so Leica M, Sony E in drugi. Na fotoaparatu X9 bodo delovali tudi ultra širokokotni objektivi z visoko zaslonko f/0,95, objektivi z elektronskim zoomom, makro in anamorfni objektivi, ki so združljivi s tradicionalnimi filmskimi fotoaparati, kar zagotavlja prilagodljivost pri izbiri objektivov.

Brezžično upravljanje
Ne glede na to, ali uporabljate objektive z ročnim ali samodejnim ostrenjem, lahko z namenskimi moduli, nameščenimi na fotoaparat X9, dosežete brezžično upravljanje objektiva in celo samodejno ostrenje.

Štiriosna stabilizacija
DJI Ronin 4D tradicionalnemu triosnemu kardanskemu stabilizatorju dodaja os Z, s čimer učinkovito zmanjša navpično tresenje fotoaparata in zagotavlja visoko zmogljivost stabilizacije. Štiri osi delujejo v povezavi s senzorjem ToF, usmerjenim navzdol, sprednjim in spodnjim dvojnim vizualnim senzorjem, vgrajeno IMU, barometrom in naprednim novim algoritmom ter tako dvignejo stabilizacijo na povsem novo raven.

ActiveTrack Pro
DJI-jev patentirani računalniški vid, tehnologija globokega učenja in robustna računalniška moč CineCore 3.0 so združeni v ActiveTrack Pro, ki omogoča maksimalno kakovostno sledenje posnetkom. Ta tehnologija omogoča tudi sledenje objektom z večje razdalje in ponuja prilagajanje kompozicije z neprekinjenim samodejnim ostrenjem, da so objekti med posnetki s sledenjem izostreni.

Valovna oblika LiDAR
Z DJI Ronin 4D je ročno ostrenje lažje kot kdaj koli prej. Tehnologija za pomoč pri ostrenju prikazuje točke razdalje na glavnem in oddaljenem zaslonu v poenostavljenem pogledu od zgoraj navzdol. To zagotavlja inovativno in intuitivno obliko LiDAR Waveform, ki hitro locira točke ostrenja in omogoča izjemno natančne prilagoditve ostrenja. Ročnega ostrenja se lahko hitro naučijo tudi uporabniki z malo ali nič izkušnjami.

Merjenje razdalje LiDAR
Merilnik razdalje LiDAR lahko pošlje do 43200 točk na razdalji 10 metrov. V primerjavi s samodejnim ostrenjem s faznim zaznavanjem (PDAF) lahko sistem ostrenja LiDAR v fotoaparatu Ronin 4D hitreje izostri, ne da bi pri tem poslabšal kakovost slike ali se zanašal na strukturo površine predmeta. To je še posebej uporabno v okoljih s šibko svetlobo in zagotavlja izjemne zmogljivosti ostrenja v primerjavi z drugimi fotoaparati.

Samodejno ostrenje
Z novim sistemom ostrenja LiDAR lahko Ronin 4D ohrani ostrenje tudi pri močni zameglitvi gibanja zaradi hitro premikajočih se predmetov. Z nameščenim motorjem za ostrenje je samodejno ostrenje na voljo tudi z ročnimi objektivi. Neprekinjeno samodejno ostrenje predmetov je mogoče aktivirati skupaj s funkcijo ActiveTrack Pro, kar je še posebej priročno za samostojne uporabnike.

Ročno samodejno ostrenje
Način samodejnega ročnega ostrenja (AMF) vam omogoča natančnost in prilagodljivost ročnega ostrenja s priročnostjo samodejnega ostrenja. Kolesce za ostrenje se sinhrono vrti ob spremembi točke ostrenja, vendar lahko snemalec v vsakem trenutku prevzame ročni nadzor. Kolesce za ostrenje na desnem ročaju ima celo dinamično blaženje z elektromagnetno tehnologijo. S tem bodo snemalci dobili fizični občutek za spreminjanje ostrenja ter zagotovili bolj intuitivno in napredno izkušnjo ostrenja, ki ji ni para.

Prenos videoposnetkov
Ronin 4D uporablja povsem novo DJI-jevo tehnologijo za prenos videa O3 Pro, ki ponuja domet prenosa približno 6 km, kar bi bilo s tradicionalnimi rešitvami nepredstavljivo. Poleg frekvenc 2,4 GHz in 5,8 GHz podpira tudi frekvenčni pas DFS in 256-bitni šifrirni algoritem AES, s katerim lahko signal FHD 1080p/60 fps hkrati prenaša na več oddaljenih monitorjev, pri čemer so varnost, stabilnost in zmogljivost proti motnjam bistveno izboljšane.

Integrirana zasnova
video oddajnik 4D je lahko neposredno nameščen na napravo Ronin 4D in se napaja iz baterije glavnega ohišja. 7-palčni oddaljeni monitor z vgrajenim brezžičnim video sprejemnikom ima zaslon na dotik z visoko svetlostjo 1500 nitov in visokim barvnim razponom, ki lahko prek razširitvenega modula prenaša signale HDMI in SDI. Njegovo kompaktno in lahko ohišje zagotavlja optimalno prenosljivost in učinkovito nastavitev, zato lahko uporabniki takoj začnejo snemati.

Usklajeno snemanje
Oddaljeni monitor z visoko svetilnostjo podpira en oddajnik z več sprejemniki za video in zvok. Na voljo sta dva načina prenosa. Prvi je način Broadcast, ki ne omejuje števila sprejemnikov in je primeren za spremljanje z velikimi ekipami. Drugi je način Control, ki podpira usklajeno delovanje dveh sprejemnikov.

Daljinski monitor z visoko svetilnostjo lahko povežete z ročnimi napravami Ronin 4D, DJI Master Wheels, DJI Force Pro ali novim trikanalnim sledilnim ostrenjem DJI. To omogoča zelo natančen daljinski nadzor ostrenja in gibanja kardana, zagona in ustavitve snemanja ter prilagajanja nastavitev fotoaparata, da se izpolnijo najvišji standardi usklajenega snemanja. Poleg tega se lahko monitor zaradi vgrajenega žiroskopskega senzorja spremeni v daljinski upravljalnik za gibanje gimbala Ronin 4D.

Zrcalni nadzorni vmesnik
Z načinom Mirror Control Mode ima oddaljeni monitor identičen nadzorni vmesnik kot glavni monitor, vključno z vsemi naprednimi funkcijami, kot so predvajanje vira, video specifikacije in nastavitve gimbala, ki jih je mogoče daljinsko prilagoditi, tudi če je Ronin 4D nameščen na razširitvenih platformah, kot so žerjav, žičnica ali nosilec na vozilu.

Neodvisno snemanje in predvajanje
Daljinski monitor z visoko svetilnostjo ima vgrajeno režo za kartice microSD, ki podpira neodvisno snemanje videoposnetkov s hitrostjo do 1080p/60 sličic na sekundo. Pri uporabi več povezanih oddaljenih monitorjev lahko vsak monitor samostojno predvaja gradivo, ne da bi pri tem motil druge monitorje.

Shranjevanje
Ronin 4D ima vgrajeno režo CFexpress tipa B in razširitveno vtičnico USB 3.1 tipa C za snemanje neposredno na zunanji disk. Ponuja tudi notranjo napravo za snemanje videoposnetkov najvišje specifikacije z DJI PROSSD 1TB, ki jo lahko s kablom USB-C neposredno povežete z računalnikom za dostop do medijev brez običajnega bralnika SSD. Te možnosti shranjevanja zagotavljajo tudi stroškovno učinkovito rešitev za tiste, ki želijo neprekosljivo kombinacijo zmogljivosti in stabilnosti.

Snemanje zvoka
Ronin 4D ima vgrajene mikrofone, ki podpirajo dvokanalno 24-bitno snemanje zvoka. Zagotavlja tudi 3,5-milimetrski priključek in vhode za mikrofon XLR za dodatno zvočno opremo.

Življenjska doba baterije
Tako kot Ronin 2 in Inspire 2 tudi DJI Ronin 4D uporablja pametne baterije TB50, ki omogočajo do 2,5 ure snemanja in jih je mogoče popolnoma napolniti v samo 1,5 ure. Podprto je tudi samodejno segrevanje, ki zagotavlja zanesljivo delovanje v izjemno hladnih razmerah.

Parametri

Parametri

Producent: DJI
Kategorija: Digitalni kino

Main parameters

Camera Sensor sizeFull Frame
Resolution4K (DCI)
Resolution6K
Type of bayonetDL
OutputHDMI
OutputUSB-C

Other parameters

Versionfilm
Record formatProRes
Record formatH.264
Media typeCFexpress tip B
Battery typeTB50
Colour depth10 bitov
Other featuresHDR
Other featuresDvojni ISO
Other featuresWiFi
Other featuresFilter ND