Blackmagic Design Ultimatte 12 4K

Nova različica sistema strojnega ključavničarstva Ultimatte 12 4K prinaša številne izboljšave, kot so: 2,2-palčni zaslon LCD za predogled videoposnetkov in enostavno krmarjenje po menijih; novi gumbi in vrtljivi kodirnik za nastavitev instrumenta; možnost odstranitve namestitvenih nosilcev za 19-palčne omare; manjše mere (največja globina je zdaj 222 mm) in…

Več informacij

2 949 € z DDV 2 417.21 € brez DDV
-+
Razpoložljivost
14-30 dni
Opis izdelka

Opis izdelka

Nova različica sistema strojnega ključavničarstva Ultimatte 12 4K prinaša številne izboljšave, kot so: 2,2-palčni zaslon LCD za predogled videoposnetkov in enostavno krmarjenje po menijih; novi gumbi in vrtljivi kodirnik za nastavitev instrumenta; možnost odstranitve namestitvenih nosilcev za 19-palčne omare; manjše mere (največja globina je zdaj 222 mm) in manjša poraba energije 45 W (v primerjavi z 72 W pri prejšnji generaciji)... V prodaji od 8/2022.


Ultimatte je vodilni na področju odstranjevanja zelenega ali modrega ključa ozadja v industriji televizijskih novic - strojna oprema Ultimatte zagotavlja nemoteno vključevanje voditeljev in poročevalcev v virtualne studie v realnem času! Ultimatte ni le najboljši izdelek za ključanje na svetu, temveč tudi zelo zmogljiv procesor za sestavljanje za obdelavo televizijske grafike v realnem času. Ultimatte vključuje povsem nove algoritme in visoko barvno natančnost, odlično obdelavo robov maske, izboljšano ločevanje barv in izboljšane funkcije za odpravo prelivanja barv iz ključavnice iz ozadja v ospredje.

12G-SDI
Z naprednim vmesnikom 12G-SDI imajo uporabniki Ultimatte 12 možnost dela v ločljivosti HD in nadgradnje na Ultra HD, takoj ko jo potrebujejo. Zahvaljujoč visoki natančnosti notranje obdelave pa je odlična kakovost slike dosežena tako pri ločljivosti HD kot Ultra HD. Poleg tega je izdelek združljiv s skoraj vso profesionalno opremo SD, HD in Ultra HD, zato ga lahko takoj uporabite z obstoječimi kamerami.

Ultimatte 12 lahko ustvari popolno kompozicijo voditeljev na katerem koli ozadju, ne glede na to, ali bodo uporabniki uporabljali fiksne kamere in statična ozadja ali avtomatizirane sisteme virtualnega studia. Novice o vremenu, športu ali svetovnih dogodkih bo zdaj mogoče predstaviti v kinematografski kakovosti! Ultimatte 12 je idealen tudi za predvizualizacijo v televizijski ali filmski produkciji: igralcem in režiserjem omogoča, da si med snemanjem s ključnimi ozadji ogledajo virtualno prizorišče in rekvizite.

Cenovno ugoden
Ultimatte 12 je cenovno dostopen - zato lahko uporabniki zdaj uporabljajo več kamer in povečajo kakovost svojih oddaj! Pri produkcijah z več kamerami, pri katerih vsaka kamera zajame prizorišče z drugega zornega kota, pogosto prihaja do odstopanj v barvni enakomernosti zelenega ali modrega ključavničastega ozadja. Vendar programska oprema za ključanje, vgrajena v režijske aparate, uporablja enake nastavitve za vsako kamero, kar vpliva na kakovost mask, saj vsaka kamera zajame ključano ozadje drugače. Ultimatte 12 z uporabo inovativnih tehnologij popolnoma odpravlja to težavo in zaradi svoje cenovne dostopnosti omogoča, da vsako postajo s kamero opremimo z modulom za ključanje najvišje kakovosti. Zaradi tega je Ultimatte 12 vsestranska rešitev za neposredne novice, vreme, šport, virtualne studie itd.

Popolna slika
Popolnoma novi algoritmi za obdelavo slike, visoka natančnost notranjih barv, samodejno ustvarjanje maske in vzporedna obdelava različnih delov slike zagotavljajo visoko zmogljivost in odlično kakovost slike. Kot da bi več modulov Ultimatte hkrati obdelovalo isto sliko! Barvni prehodi so popolnoma gladki, prav tako robovi ključnih predmetov - vključno s problematičnimi lasmi. Vse to po zaslugi povsem novih, natančnih algoritmov, ki zagotavljajo odlično kakovost slike v ločljivosti HD in Ultra HD.

Ultimatte 12 ima nove funkcije za obdelavo barvnih informacij. Zaradi izboljšanih algoritmov za zaznavanje barvnih prehodov, robov in prehodov je postopek odstranjevanja kljukastih ozadij čim manj uničujoč za barve v ospredju. Funkcije za zmanjševanje barvnega prekrivanja in obarvanje obdelajo tudi problematična temna območja in polprosojne predmete. Ultimatte 12 bo kos zelo zahtevnim primerom, kot so prizori z zelenimi ključnimi ozadji in voditelj s svetlo rumenimi oblačili. V nasprotju z drugimi rešitvami Ultimatte 12 ustvarja ostre, fotorealistične slike z živahnimi barvami.

Povečana resničnost
Priljubljenost tehnologije razširjene resničnosti je v porastu. Predstavniki komunicirajo s polprozornimi predmeti - virtualnimi tabelami, diagrami itd. Vključevanje barvnih polprozornih predmetov je s standardnimi orodji za določanje ključev zelo težavno in daje nerealne rezultate. Inovativne tehnologije Ultimatte 12 prinašajo nov "realistični" način sloja, ki omogoča dodajanje polprozornih predmetov s pravilno masko v ospredje prizora. Barve predmetov se ohranijo, rezultat pa je popolnoma realistična kompozicija prizora.

Samodejno prilagajanje
Ultimatte 12 prinaša avtomatizacijo tudi pri nastavljanju parametrov ključavnic - s pritiskom na gumb se samodejno prilagodi več kot 100 parametrov! Seveda morajo uporabniki tudi v teh primerih poskrbeti za dobro osvetlitev scene in uravnoteženje beline fotoaparatov. Nastavljanje ključev s pritiskom na gumb močno pospeši in poenostavi celoten postopek nastavitve. Uporabniki se lahko tako bolj osredotočijo na druge vidike snemanja.

Daljinski upravljalnik
Napravo Ultimatte 12 lahko upravljate z daljinskim upravljalnikom Ultimatte Smart Remote 4. To je daljinski upravljalnik z zaslonom na dotik z vmesnikom Ethernet in možnostjo povezave do 8 enot Ultimatte 12 brez potrebe po usmerjevalniku ali vozlišču. Daljinec Smart Remote 4 je opremljen z gumbi za neposreden nadzor pomembnih parametrov naprave Ultimatte 12, kot sta nalaganje in shranjevanje prednastavitev, ter z zaslonom na dotik za nastavljanje vseh drugih funkcij. Poleg tega imajo uporabniki naprave Ultimatte 12 možnost ustvariti lastne rešitve daljinskega upravljanja prek preprostega besedilnega protokola in vmesnika Telnet.

Ultimatte...
Ultimatte je vodilni na področju odstranjevanja zelenega ali modrega ključa v ozadju v industriji televizijskih novic - njegova strojna oprema zagotavlja nemoteno vključevanje voditeljev in poročevalcev v virtualne studie v realnem času. Skoraj vsak televizijski voditelj danes predstavlja pred kljukastim ozadjem, blagovna znamka Ultimatte pa je že 40 let vodilna na tem področju: njena programska in strojna oprema ustvarja optimalno sestavo voditeljev z ozadji, ki jih sestavljajo vremenske informacije, borzni grafikoni itd. Televizijski operaterji danes ustvarjajo kompleksne virtualne studie, ki vključujejo goste, razpravljavce, športne komentatorje in drugo. Tu pride prav tehnologija Ultimatte. Tehnologija Ultimatte uporablja obdelavo slik z vzorčenjem 4:4:4:4 in ponuja napredna orodja za ustvarjanje mask, ki omogočajo natančno ločevanje subjektov in ključanje ozadij. Uporabnikom so na voljo funkcije za popravljanje robov mask, orodja za neposredno in posredno osvetlitev, funkcije za preprečevanje prelivanja ključnih barv ozadja v ospredje in drugo. Od svoje ustanovitve leta 1976 je Ultimatte pridobil ne le izkušnje, temveč tudi številne nagrade, vključno z emmyjem in oskarjem!Sky News se zanaša na Ultimatte 12
Britanski televizijski kanal Sky News za ustvarjanje virtualnega studia za svojo informativno oddajo Sunrise uporablja ključarski sistem Ultimatte 12 podjetja Blackmagic Design. Športni, vremenski in drugi jutranji informativni segmenti Sky News se zanašajo na najsodobnejše funkcije sistema Ultimatte za zaznavanje robov zapletenih območij (lasje itd.) in korekcijo barv za zagotavljanje naravnih tonov kože voditeljev in gostov. V novem videoposnetku si oglejte zakulisje:Parametri

Parametri

Producent: Blackmagic Design
Kategorija: Ključanje

Main parameters

Key inputSDI
ČLANSTVO (1)

ČLANSTVO (1)

Blackmagic Design Ultimatte Smart Remote 4

  • Brezplačna dostava
Krmilnik z zaslonom na dotik z vmesnikom Ethernet in možnostjo povezave do 8 enot
4 439 €
14-30 dni