Sony FE 16-35mm F2.8 G Master

Sony FE 16-35mm F2.8 GM Širokokotni objektiv G Master s povečavo v polnem formatu

Več informacij

Posebni dogodki: 1 924.26 €
1 924.26 € z DDV 1 577.26 € brez DDV
-+
Razpoložljivost
Opis izdelka

Opis izdelka

Sony FE 16-35mm F2.8 GM Širokokotni objektiv G Master s povečavo v polnem formatu

Zmogljivost G Master v kompaktnem širokokotnem 16-35 mm zoomu z zaslonko F2,8 ponuja veliko možnosti za zajemanje motivov na nove ustvarjalne načine.

Ključne lastnosti

Hiter zoom z visoko ločljivostjo F2,8 16-35 mm
Prvi širokokotni objektiv z zoomom G Master ponuja zmogljivost, ki bo v celoti izkoristila potencial visoke ločljivosti najnovejših in prihodnjih ohišij fotoaparatov. Najnaprednejše Sonyjeve optične in mehanske tehnologije so združene, da zagotavljajo izjemno upodabljanje in jasnost.

Visoka ločljivost od vogala do vogala
Brezkompromisna optična zasnova dosega izjemno visoko ločljivost in kontrast. Pokrajine, arhitektura, notranjost in drugi obsežni objekti so zajeti z izjemno ostrino od vogala do vogala. Asferični elementi zmanjšujejo popačenje, elementi iz stekla ED (Extra-low Dispersion) pa učinkovito nadzorujejo kromatsko aberacijo.

Jasnost in kontrast pri vsaki svetlobi
Sonyjeva originalna prevleka Nano AR Coating odpravlja navidezne odboje, ki lahko povzročijo bleščanje in duhove pri osvetlitvi od zadaj in v drugih zahtevnih svetlobnih razmerah, ter tako zagotavlja stalno visok kontrast in jasnost. Odpravljanje bleščanja v širokem razponu kotov vpadne svetlobe zagotavlja večjo prilagodljivost kadriranja in komponiranja, zlasti pri širokokotnih goriščnicah. (1. prevleka Nano AR / 2. steklo / 3. prepuščena svetloba).

Ločljivost in učinek bokeh sta se dvignila na novo raven
Ta objektiv ima dva Sonyjeva elementa XA (ekstremno asferična) s površino natančnosti 0,01 mikrona. Popačenje, ki se običajno pojavi pri širokokotnih objektivih z zoomom, je skrbno nadzorovano, prav tako astigmatizem in ukrivljenost polja. Neprivlačno bokeh v obliki čebulnega obroča učinkovito odpravljajo elementi XA (ekstremni asferični elementi), tako da je na območjih zunaj ostrenja dosežena gladka in lepa bokeh.

Čudovita bokeh v ozadju
S fotografiranjem od blizu pri F2,8 lahko ustvarite izjemno bokeh ozadja. To možnost uporabite na primer za fotografiranje portretov z dinamičnim, slikarskim ozadjem, ki ga sestavlja gladka, izrazita bokeh, zaradi katere objekt jasno izstopa.

Optimalna ločljivost pri kateri koli goriščni razdalji
Dosledno visoka ločljivost je dosežena od neskončnosti do najbližje razdalje ostrenja. Ta objektiv uporablja mehanizem za plavajoče ostrenje z dvema neodvisno gnanima skupinama leč. Ta sistem pomaga zmanjšati vse vrste aberacij na najnižjo raven in tako ohranja ostro upodabljanje z visoko ločljivostjo od ostrenja pri neskončnosti, na primer pri pokrajinah, pa vse do bližnjega ostrenja pri portretih in podobnih predmetih.

Hitro in natančno samodejno ostrenje
Dva sistema DDSSM (Direct Drive SSM) z originalnimi Sonyjevimi piezoelektričnimi motorji neposredno poganjata dve skupini ostrenja v konfiguraciji plavajočega ostrenja. Skupini za ostrenje sta nameščeni zelo natančno, kar zagotavlja najvišjo možno natančnost ostrenja. Sistem DDSSM je tudi tih, zato je idealen za snemanje filmov in fotografij.

Lahek in kompakten za visoko mobilnost
V svojem razredu vodilna velikost in teža sta bili zmanjšani, pri tem pa je bila ohranjena izjemna optična zmogljivost. Ta objektiv je idealen za kompaktna ohišja z bajonetom E-mount in zagotavlja prenosen, obvladljiv sistem, ki ga je enostavno vzeti s seboj na pohodniške ali planinske fotografske izlete.

11 lamel izboljša lepoto bokeh
Sonyjeva izvirna krožna zaslonka z 11 lopaticami prispeva k še boljši kakovosti bokeh. Oblikovanje in materiali so bili spremenjeni, da se ohrani okrogla oblika, pri čemer se uporabljajo strogi standardi krožnosti, ki zagotavljajo, da je vsa lepota bokeh objektiva dosežena brez kompromisov.

Gladko in vsestransko delovanje
Gumb za zadržanje ostrenja, obroč za ročno ostrenje, stikalo AF/MF in drugi upravljalni elementi omogočajo vsestransko upravljanje s prsti. Gumb za pridržanje ostrenja je mogoče prilagoditi prek menija na ohišju, ki omogoča dodelitev različnih funkcij gumbu, da ustreza potrebam uporabnika.

Sprednji element s fluorinsko prevleko
Sprednji element objektiva je prevlečen s fluorom, ki pomaga preprečevati nastanek prstnih odtisov na objektivu in preprečuje prijemanje umazanije ter olajša brisanje umazanije in prstnih odtisov, ki se pojavijo na površini objektiva.

Visoka zanesljivost v težkih razmerah
Celotna zasnova tega objektiva je odporna na prah in vlago, kar zagotavlja dodatno zaščito in zanesljivo delovanje v zahtevnih okoljih. Snemajte z zaupanjem v rahlem dežju ali vetrovnem vremenu.1.

SPECIFIKACIJE OBJEKTIVA

 • 35 mm ekvivalentna goriščna razdalja (APS-C): 24-52,5
 • Zorni kot (APS-C): 83°-44°
 • Goriščna razdalja (mm) :16-35
 • Format : 35 mm polni okvir
 • Skupine objektivov / elementi: 13-16
 • Največje razmerje povečave (x) : 0.19
 • Največja zaslonka (F): 2,8
 • Najmanjša zaslonka (F): 22
 • Priključek : Sony E-mount
 • Zorni kot (35 mm) :107°-63°
 • Lamelke zaslonke : 11
 • Krožna zaslonka: Da
 • Premer filtra (mm): 82
 • Vrsta pokrova : Oblika cvetnega lista, bajonetna oblika
 • Stabilizacija slike (SteadyShot) : - (vgrajena v ohišje)
 • Najmanjša razdalja ostrenja: 0,28 m (0,92 ft)
 • Sistem povečave : Ročno
 • Velikost in teža : Teža: 24 oz (680 g)
 • Dimenzije (D x L) : 3-1/2" x 4-7/8" (88,5 x 121,6 mm)
 • Goriščna razdalja: 16-35 mm
 • Največje število točk. Zaslonka: f/2,8

Številka izdelka: SEL1635GM.SYX , SEL1635GM

Parametri

Parametri

Producent: SONY
Kategorija: Objektivi

Main parameters

BayonetE-mount
Lens TypeZoom
Lens suitable forAPS-C
Lens suitable forSuper 35
Aperture (f)2.8
Optical zoom11.1x
Focal length16mm
Minimal focal length16mm
Maximum focal length35mm
Auto focusDa
ZoomDa
AnamorphicNe
MacroNe

Other parameters

SeriesSony G Master