Aktualizacija Blackmagic Camera 6.9.3 za URSA Mini Pro 4.6K

Blackmagic Design je izdal novo posodobitev za kamere Blackmagic URSA Mini Pro 4,6K, ki vključuje možnost shranjevanja 3D LUT popravkov po meri v medije Blackmagic RAW, nova nastavljiva vodila, izboljšave funkcijskih gumbov, podporo za metapodatke HDR za izhod SDI in še več!

Uporabniki originalnih modelov Blackmagic URSA Mini Pro 4,6K lahko zdaj shranijo datoteke s popravki 3D LUT v medije Blackmagic RAW kot metapodatke. To vam omogoča lažje delo s ciljnim videzom videoposnetka med postprodukcijskim/produkcijskim postopkom. Vgrajene popravke 3D LUT lahko preprosto uporabite (za barvni popravek ali predogled med urejanjem), npr. v programu Davinci Resolve.

Druga nova funkcija, ki jo pogosto zahtevajo uporabniki fotoaparatov, je možnost deaktiviranja gumba HFR, da se preprečijo neželene spremembe hitrosti snemanja med manipulacijo s fotoaparatom ob prekinitvah snemanja. Gumb HFR je zdaj mogoče preslikati na drug gumb, prav tako gumba VTR in Return na objektivih Cine-servo za bajonete PL in B4. Nova je tudi možnost sinhronizacije časovne kode glede na vhod SDI, ohranjanja časovne kode tudi po ponovnem zagonu instrumenta in trajnega prikaza ikone filtra ND v vrstici stanja po njegovi aktivaciji.

Izboljšave na področju snemanja zvoka vključujejo novo možnost izbire referenčnih ravni merilnika (-18 ali -20 dB), nastavitve ravni za komunikacijski kanal in ravni za linijske vhode s priključki XLR ali izboljšano balistiko merilnikov zvoka.

Izboljšave operacijskega sistema Blackmagic OS vključujejo možnost prilagajanja ISO v korakih po 1/3 z drsnikom, hitro menjavo nosilca za snemanje iz zaslona HUD, nove prednastavitve vodil 2:1, 1:1 in 5:4 ter možnost ustvarjanja vodil po meri ali izboljšan vmesnik za oblikovanje nosilcev. Poleg tega posodobitev Blackmagic Camera 6.9.3 razveseljuje s številnimi optimizacijami, vključno z večjo stabilnostjo pri sinhronizaciji z uporabo zunanjega signala in hitrejšo funkcijo samodejne osvetlitve.

Datum: 27. 05. 2020, Kategorija: Novice