Blackmagic Design Cloud Store Mini 8TB v prodaji - sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

22. april 2022

Podjetje Blackmagic Design, ki ga na češkem in slovaškem trgu zastopa Syntex, je predstavilo nov sistem za shranjevanje podatkov Blackmagic Cloud Store Mini velikosti 8 TB, ki ga sestavljajo štiri pomnilniške kartice M.2 v konfiguraciji RAID 0. Zaradi omrežnega vmesnika 10G Ethernet je Blackmagic Cloud Store Mini zelo hitra rešitev, ki več oddaljenim uporabnikom omogoča enostavno sodelovanje, npr. pri video postprodukciji v programu DaVinci Resolve. S podporo za Dropbox omogoča tudi sinhronizacijo več diskov na oddaljenih lokacijah.

Blackmagic Cloud Store Mini 8TB je zdaj v prodaji za 64.836 CZK brez DDV.

Blackmagic Cloud Store Mini je vsestranska in zmogljiva rešitev za omrežno shranjevanje, zasnovana posebej za izmenjavo velikih datotek v televizijskih in filmskih postprodukcijskih studiih, ki se ukvarjajo z montažo videoposnetkov, barvno korekcijo, produkcijo zvoka in učinkov. Brez težav lahko obdeluje celo datoteke Blackmagic RAW 12K! Zaradi minimalnega časa dostopa in visokih hitrosti branja/pisanja je idealno orodje za vrhunske delovne postaje, ki uporabljajo programsko opremo, kot je DaVinci Resolve.

Blackmagic Cloud Store Mini

Blackmagic Cloud Store Mini ponuja vsestransko, lahko prenosno zasnovo - primerno ne le za namizno uporabo, temveč tudi za namestitev v instrumentne omare - ter tiho delovanje. Njegovo srce je niz štirih pomnilniških kartic M.2 za največjo hitrost ter 10G in 1G ethernetna vrata z notranjim stikalom. Nadzorni izhod HDMI omogoča spremljanje dejavnosti pomnilnika na zunanjem monitorju v realnem času.

Blackmagic Cloud Store Mini se prodaja v različici z 8 TB pomnilnika flash, ki zagotavlja dovolj prostora za shranjevanje sodobnih video formatov, ki se uporabljajo v televizijski produkciji, hkrati pa ohranja majhen obseg. Bliskovni pomnilnik M.2 zagotavlja zanesljivost, visoke hitrosti branja in pisanja ter minimalen čas dostopa. Zmogljiva notranja elektronika in bliskovne kartice, razporejene v polje RAID 0, zagotavljajo optimalno uporabo vmesnika 10G Ethernet za doseganje največjih hitrosti prenosa, ki so potrebne za posnetke digitalnih kinematografskih kamer ali produkcije z več kamerami. Aktivni hladilni sistem je kljub visoki zmogljivosti zelo tih.

Ustvarjanje lokalnih varnostnih kopij datotek, shranjenih s storitvijo Dropbox, je zdaj preprosto! Datoteke, shranjene v Blackmagic Cloud Store Mini, so tako takoj na voljo v lokalnih omrežjih, ne da bi bilo treba prenesti datoteke, shranjene v strežnikih Dropbox. Poleg tega lahko več oddaljenih enot Blackmagic Cloud Store Mini sinhronizirate s storitvijo Dropbox, kar uporabnikom zagotavlja enostavno sodelovanje pri projektih, ne glede na to, kje se nahajajo. Dropbox se lahko uporablja tudi kot rešitev za varnostno kopiranje.

Nadzorni izhod HDMI omogoča spremljanje stanja shrambe z zunanjim monitorjem ali televizorjem v realnem času. Predogled prikazuje grafični prikaz polja, vključno s trenutnimi primeri branja/pisanja. Na voljo je tudi graf izkoriščenosti vmesnika Ethernet 10G, prikaz prostega/uporabljenega prostora ali seznam povezav Dropbox. Prikazan je tudi seznam priključenih uporabnikov ali stanje omrežnih virov.

Blackmagic Cloud Store Mini ima tudi notranji adapter USB-C na ethernetni vmesnik za zasilno povezavo prenosnih računalnikov brez ethernetnega vmesnika. Par vrat USB-C lahko uporabite tudi za lokalne varnostne kopije, uvoz medijev s pomnilniških kartic ali diskov fotoaparata itd. Lokalne varnostne kopije so lahko alternativa varnostnim kopijam prek Dropboxa, kadar se obdelujejo občutljivi podatki. Čeprav so kartice M.2 zelo zanesljive, je zaradi uporabe polj RAID 0 možnost enostavnega varnostnega kopiranja pomembna.

Pomembna prednost Blackmagic Cloud Store Mini je zasebna narava omrežne shrambe, nad katero imajo uporabniki popoln nadzor. Ni treba plačevati mesečne naročnine. Podatkom ali dejavnostim uporabnikov ni mogoče slediti. Prav tako se za shranjevanje nastavitev ni treba prijaviti na spletno mesto - Blackmagic Cloud Store Mini je mogoče preprosto upravljati z brezplačno priloženo aplikacijo za macOS in Windows. Tako je mogoče ustvariti zasebno shrambo zunaj internetne infrastrukture in varno delati s podatki znotraj lokalnega omrežja.

Osnovne značilnosti Blackmagic Cloud Store Mini

  • Kompaktna zasnova s tihim hlajenjem in možnostjo montaže v stojalo
  • Štiri zmogljive pomnilniške kartice M.2 s skupno zmogljivostjo 8 TB
  • Kartice so konfigurirane v polju RAID 0 za visoko zmogljivost
  • Sinhronizacija s storitvijo Dropbox
  • Nadzorni izhod HDMI za spremljanje stanja shrambe
  • ethernetna vrata 10G in 1G
  • Podpira tudi povezljivost z vodilom USB-C
  • USB-C omogoča tudi uvoz lokalnih datotek in ustvarjanje varnostnih kopij
  • Brez naročnin, dodatnih pristojbin ali sledenja dejavnosti uporabnikov
  • Programska oprema za macOS in Windows


Razpoložljivost in cene
Blackmagic Cloud Store Mini 8TB je zdaj naprodaj za 64.836 GBP brez DDV.

Fotografije za medijeFotografije vseh izdelkov Blackmagic Design najdete na spletnem mestu www.blackmagicdesign.com/press/images. OBlackmagic DesignIzdelki Blackmagic Design so vodilni v panogi urejanja videa, digitalnih kinematografskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovnih oblik in programske opreme za restavriranje filmov v filmu, postprodukciji in na televiziji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji.


Za več informacij obiščite www.blackmagicdesign.com. O podjetjuSyntexPodjetje Syntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejte www.syntex.cz.

Datum: 22. 04. 2022, Kategorija: Novice