Blackmagic Design predstavil nov ATEM Mini Pro Overhead - Sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

6. april 2020

Proizvajalec profesionalne avdio-vizualne opreme Blackmagic Design, ki ga na češkem in slovaškem trgu zastopa podjetje Syntex, je predstavil novo, cenovno dostopno režijsko ATEM Mini Proki ponuja vse zmožnosti priljubljenega modela ATEM Mini, vendar dodaja dodatne funkcije za snemanje, pretakanje in predogled videa! ATEM Mini Pro ima nov strojni kodirnik za neposredno pretakanje na YouTube Live, Facebook ali Twitch prek vmesnika Ethernet. Poleg tega omogoča snemanje videoposnetkov H.264 neposredno na diske USB, vključno s podporo za neprekinjeno/zaporedno snemanje na več priključenih diskov.

Nova različica ima tudi večpredstavnostni predogled izhoda HDMI za prikaz vseh vhodov na enem monitorju ter prikaz merilnikov zvoka in izhodnega signala za pretakanje, vključno z informacijami o stanju oddajanja. Z režijskimi napravami ATEM Mini lahko preprosto ustvarite profesionalne predstavitve podjetij z uporabo programov Skype ali Zoom ali predstavitve v živo, npr. za YouTube, z uporabo do štirih vhodov za kamero, dveh stereo mikrofonov/linijskih vhodov ali možnostjo vključitve izhoda igralne konzole ali računalnika v predstavitev, npr. predstavitev PowerPoint. Vgrajene funkcije za učinke omogočajo ustvarjanje učinkov mešanja ali posnetkov slike v sliki, npr. za ustvarjanje videoposnetkov s stalnimi opombami. Vsi modeli iz serije ATEM Mini imajo vmesnik USB, ki deluje v načinu spletne kamere za pretočni izhod, in izhod HDMI, primeren za projekcijo, na primer s televizorji in projektorji. Model ATEM Mini Pro omogoča tudi uporabo vmesnika USB za snemanje na diske USB.

Vhodi za mikrofon omogočajo priključitev mikrofonov za snemanje intervjujev in predstavitev s komentarji. Direktoriji ATEM Mini so opremljeni z vgrajeno kompaktno konzolo z dovolj velikimi gumbi za uporabo na dotik; tako je mogoče direktorije preprosto upravljati tudi med predstavitvami. Zadnja plošča je opremljena z vsemi vmesniki za video, zvok in daljinski upravljalnik. Poleg tega ATEM Mini Pro ponuja nove gumbe za nadzor snemanja in pretakanja ter preklapljanje med izhodi kamere ter programskimi in večpredstavnostnimi načini.

Na zadnji plošči so vhodi HDMI za kamere ali druge video vire, vhodi za mikrofon, vmesnik USB in izhod HDMI. Načini ATEM Mini predstavljajo novo merilo v enostavnosti uporabe: uporabniki preklapljajo med video viri s pritiskanjem gumbov od 1 do 4. V samodejnem načinu lahko izberete normalno mešanje ali učinke mešanja v barve in učinke DVA á la zamik slike.

Seveda je možnost hitre izbire položaja slike v načinu Slika v sliki, na voljo pa je tudi pomnilnik za mirujoče slike - podnapise, logotipe itd. S štirimi neodvisnimi vhodi HDMI je mogoče obdelovati do štiri vire videoposnetkov (do 1080p60), vključno s profesionalnimi fotoaparati. Sinhronizacija na vseh vhodih zagotavlja nemoteno združljivost z vsemi običajnimi video viri, npr. pri delu z neznano opremo na novih delovnih mestih.

Koncerte, družabne dogodke, gledališke predstave in druge predstave je tako mogoče preprosto snemati s profesionalnimi digitalnimi filmskimi kamerami! Za največjo združljivost je ATEM Mini opremljen z izhodom USB, ki deluje v načinu spletne kamere. Tako lahko takoj začnete delati s katerim koli programom ali platformo za prenos v živo, npr. Open Broadcaster, Skype, Zoom, XSplit Broadcaster, YouTube Live, Facebook Live, Twitch, Periscope, Livestream, Wirecast itd.

Model ATEM Mini Pro dodaja tudi strojni kodirnik za pretakanje oddaj v živo prek vmesnika Ethernet. To omogoča pretakanje na platforme, kot so YouTube, Facebook in Twitch, v visoki kakovosti, brez tveganja izpadlih okvirjev in z enostavnejšo konfiguracijo.

Aplikacija ATEM Software Control ponuja številne funkcije za nastavitev prenosa, na večpredstavnostnem izhodu pa je prikazan tudi predogled stanja oddajanja, vključno z bitno hitrostjo. Različica ATEM Mini podpira tudi neposredno snemanje pretočnega videa na diske USB. To omogoča dolgotrajno snemanje - v istem formatu H.264 z zvokom AAC kot pri pretakanju - in poznejše nalaganje na druge spletne video platforme, kot sta YouTube in Vimeo. ATEM Mini Pro podpira neskončno zaporedno snemanje na več pogonov, povezanih npr. prek vozlišča USB ali izdelka Blackmagic MultiDock.

Nastavitve snemanja in izbiro diska lahko opravite s programsko opremo ATEM Software Control, večpredstavnostni izhod pa prikazuje stanje snemanja. Dva neodvisna stereo zvočna vhoda s 3,5-milimetrskimi priključki jack omogočata uporabo npr. klopnih mikrofonov za oddajanje intervjujev in razprav.

Zvočno jedro režijskega aparata ATEM Mini temelji na tehnologijah Fairlight za visokokakovostno in stabilno mešanje vseh zvočnih virov (HDMI, oba mikrofonska vhoda) v realnem času. Vsak od vhodov HDMI je popolnoma sinhroniziran in samodejno pretvarja signale 1080p, 1080i in 720p v trenutno ločljivost režijskega aparata.

V delovnem načinu Program/Preview lahko na izhodu HDMI predogledate izhod iz kamer ali ustvarjene oddaje, model ATEM Mini Pro pa ponuja dodaten izhod za več ogledov. Brezplačna aplikacija ATEM Software Control odklepa skrito moč režijskega sistema ATEM Mini! Z njo lahko v celoti konfigurirate vse funkcije režijskega sistema prek vmesnika USB ali etherneta; omrežni vmesnik omogoča tudi povezavo več uporabnikov.

Nastavitve režijskega sistema lahko shranite v datoteke XML, na voljo pa je tudi možnost daljinskega upravljanja diskovnih snemalnikov HyperDeck prek omrežja Ethernet! Vgrajeno knjižnico medijev lahko uporabite za uvoz do 20 mirujočih slik, vključno s kanali alfa, za logotipe, naslove ali zaslone z napisi, s priloženim vtičnikom pa je mogoče shraniti tudi posamezne izhodne okvirje ali uvoziti grafiko iz programa Photoshop. Tako lahko hitro spreminjate npr. table z rezultati in jih hitro vključite v oddajo.

Še ena funkcija, prevzeta iz profesionalnih režij ATEM, je ATEM Advanced Chroma Key za barvni ključ, tj. odstranjevanje (običajno zelenega) ozadja ključa. Pri kompleksnejših produkcijah z večjim številom kamer je treba vse izhode iz kamer in drugih video virov spremljati skupaj, na enem monitorju. ATEM Mini Pro ponuja profesionalni večpredstavnostni izhod za predogled vseh štirih video vhodov ter programskega in predoglednega prikaza na enem samem monitorju ali televizorju HDMI. Vsak od predogledov kamer prikazuje tudi naslov, merilnike zvoka in kazalnik preštevanja.

Večpredogledni predogled prikazuje tudi predvajalnik medijev (tj. trenutno izbrano grafiko), stanje snemanja in pretakanja ter virtualno mešalno konzolo Fairlight. Z virtualno mešalno konzolo Fairlight režijski sistemi ATEM omogočajo mešanje 12 kanalov iz vseh zvočnih vhodov. Vsak kanal lahko neodvisno nastavite s šestpasovnim parametričnim izenačevalnikom, kompresorjem, omejevalnikom, ekspanzerjem in šumnim vratom.

Pri večjih produkcijah lahko s pridom uporabite tudi daljinsko upravljanje kamere: modela Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K in 6K omogočata daljinsko upravljanje prek vmesnika HDMI neposredno z ATEM Mini! Spreminjate lahko ne le osnovne nastavitve kamer, temveč tudi njihov vgrajeni sistem za korekcijo barv, s katerim lahko spremenite parametre ISO, barve, zaslonke, ostrenja ali povečave. Na voljo je vmesnik v slogu tradicionalnih enot CCU ali celovit uporabniški vmesnik DaVinci za izvajanje kompleksnejših popravkov.

Fotografije za medijeFotografije vseh izdelkov Blackmagic Design so na voljo na spletnem mestu www.blackmagicdesign.com/press/images. OBlackmagic DesignIzdelki Blackmagic Design so vodilni v industriji video montaže, digitalnih filmskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovnih oblik in programske opreme za restavriranje filmov v filmu, postprodukciji in na televiziji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji.


Za več informacij obiščite www.blackmagicdesign.com. O podjetjuSyntexPodjetje Syntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg.

Datum: 06. 04. 2020, Kategorija: Novice