Blackmagic Design predstavil nove monitorje/rekorderje za kamere Blackmagic Video Assist 3G - Sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

20. julij 2020

Novo predstavljeni monitorji/zapisovalniki fotoaparatov Blackmagic Video Assist 3G podjetja Blackmagic Design, ki ga na češkem in slovaškem trgu zastopa podjetje Syntex, predstavljajo cenovno ugodnejšo alternativo obstoječim modelom 12G HDR. Nove različice ponujajo integrirane funkcije merjenja signala, vmesnike 3G-SDI in HDMI s podporo za vse formate SD in HD ter napajanje z baterijami Sony serije L.

Vsi modeli monitorjev in snemalnikov Video Assist so opremljeni z velikim zaslonom na dotik za enostaven predogled, snemanje in predvajanje videoposnetkov, merjenje signala in prikaz funkcij pomoči pri ostrenju. 7-palčne različice imajo tudi analogne zvočne vhode in dve reži za kartice SD, ki zaradi večjega ohišja omogočajo neprekinjeno snemanje. Vsi modeli imajo tudi zadnjo signalno lučko, zvočnik in izhod za slušalke. Nova generacija izdelkov Video Assist uporablja Sonyjeve baterije serije L in zaradi dveh rež za baterije omogoča neprekinjeno delovanje.

tako 5-palčne kot 7-palčne različice z zasloni na dotik olajšajo sestavljanje posnetkov in ostrenje ter prikazujejo bistvene informacije in kontrolne elemente, vključno s časovno kodo, gumbi za prenos, merilniki zvoka in histogramom. Na voljo so tudi funkcije za pomoč pri ostrenju, prikaz lažnih barv, popravke 3D LUT in druge. 3D LUT popravki omogočajo skoraj končni predogled slike po postprodukciji; popravke je mogoče uporabiti neposredno v posnetih datotekah ali jih uporabiti nedestruktivno.

Video Assistovi vgrajeni snemalniki za monitor uporabljajo standardne, lahko dostopne medije SD, vključno s hitrimi različicami UHS-II (podprta sta datotečna sistema ExFAT in HFS+). Večje 7-palčne različice so opremljene s parom rež za kartice SD za možnost zamenjave prepolnih nosilcev in s tem uresničitev neskončnega snemanja. Kartice SD poosebljajo cenovno dostopnost, majhnost in visoko hitrost snemanja.

Izdelki Blackmagic Video Assist so idealno dopolnilo kameram, ki v večini primerov ponujajo le majhne zaslone z nezadostno svetilnostjo in pogosto ne zagotavljajo kakovostnih funkcij za pomoč pri ostrenju ali kakovostnih snemalnih kodekov. Ponudbo izdelkov Video Assist lahko uporabite tudi za nadgradnjo starejših modelov kamer, ki bodo zaradi sodobnih formatov snemanja, kot sta Apple ProRes in Avid DNx, imeli daljšo življenjsko dobo. Vhodi HDMI in SDI omogočajo, da monitorje povežete s praktično vsemi potrošniškimi ali profesionalnimi fotoaparati ali opremo DSLR/DSLM.

Blackmagic Video Assist 3G

Inovativno upravljanje na dotik omogoča hiter dostop do vseh funkcij, vključno z virtualnimi gumbi za predvajanje posnetkov, miniaturno časovnico, namenjeno hitremu pomikanju po posnetih videoposnetkih, ter prikazom časovne kode, video standarda ali ravni zvoka. Seveda lahko za pospešitev predvajanja uporabite tudi geste.

Izdelki Video Assist imajo široko podporo za vmesnike in video standarde, npr. 7-palčne različice imajo tudi vhode Mini XLR za priključitev profesionalnih mikrofonov ali zunanjih mešalnih konzol. Vsi modeli so opremljeni tudi z vhodom za napajanje 12V=, pri modelih 12G z dodatno zaklepno matico, ki preprečuje nenamerno odklopitev napajalnega kabla.

Pri snemanju se uporabljajo standardni odprti video formati, zato ni potrebna naknadna pretvorba: posnete videoposnetke lahko takoj obdelate s standardnimi programi (npr. DaVinci Resolve Studio) v vseh običajnih operacijskih sistemih. Monitorji snemajo standardne 10-bitne datoteke ProRes in DNx ter - v primeru različic 12G-SDI HDR in podprtih kamer - tudi 12-bitni format Blackmagic RAW.

Programska oprema vključuje tudi funkcije za merjenje signalov, ki zagotavljajo na primer združljivost snemanja z oddajnimi standardi. Na voljo so orodje za predogled oblike signala, vektorskop, prikaz komponent RGB in histogram. Rezultat merilnih funkcij se lahko prikaže tudi kot del predogleda videoposnetka v realnem času ali kot sličica v zgornjem desnem kotu zaslona.

Digitalne filmske kamere ohranjajo širok dinamični razpon slik, vendar se njihov izhod precej razlikuje od končnega videza predstave. Korekcija 3D LUT rešuje to težavo tako, da omogoča popravljanje videza gradiva med predogledom brez izgub. Modeli Video Assist podpirajo uvoz standardnih 17- in 33-točkovnih tabel 3D LUT ali ponujajo več prednastavitev po meri, npr. razširjeni video, film v video itd.

Funkcija navideznega zaklopa in možnosti vstavljanja metapodatkov močno poenostavijo upravljanje posnetkov. Enostavno z gesto (povlecite z leve proti desni) prikažite ploščo z digitalnim zaklopom in ročno vnesite informacije ali se zanesite na samodejno postopno številčenje posnetkov. Metapodatki so shranjeni kot del video datotek in so nato na voljo med postprodukcijo, npr. v DaVinci Resolve. Programska oprema DaVinci Resolve ponuja samodejno iskanje in sinhronizacijo posnetkov zaradi funkcije Sync Bin v razdelku Cut!

Vmesnika SDI in HDMI podpirata standardne standarde SD in HD, različice 12G podpirajo tudi standarde Ultra HD. Podprte so ločljivosti PAL in NTSC SD, standardi 720p HD, vključno s 720p50 in 59,94p, 1080i HD, 1080i50 in 59i94, 1080p HD, 1080p23,98, 24, 25, 29,97, 30, 50, 59,94 in 60p. Poleg tega so podprti tudi formati 1080 PsF.

Monitorji Blackmagic Video Assist zaradi visokokakovostnega snemanja zvoka odpravljajo tudi potrebo po namenskih snemalnikih zvoka. Poleg tega imajo 7-palčni modeli par analognih zvočnih vhodov s priključki Mini XLR, fantomsko napajanje za kondenzatorske mikrofone ter snemanje 16- in 24-bitnega zvoka s frekvenco vzorčenja do 192 kHz! Ravni lahko spremljate z merilniki na zaslonu z balistiko VU ali PPM.


Fotografije za medijeFotografije vseh izdelkov Blackmagic Design najdete na spletni strani www.blackmagicdesign.com/press/images.


O podjetju Blackmagic Design
Izdelki podjetja Blackmagic Design so vodilni v panogi urejanja videa, digitalnih filmskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovanja in programske opreme za restavriranje filmov v filmski, postprodukcijski in televizijski industriji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci že od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji. Zaveč informacij obiščite www.blackmagicdesign.com.


O podjetju Syntex
PodjetjeSyntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejte www.syntex.cz.

Datum: 20. 07. 2020, Kategorija: Novice