Blackmagic Design predstavil novo kamero Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro - Sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

22. februar 2021

Kamera Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 6K Pro je zmogljiv nov dodatek k liniji profesionalnih digitalnih kinematografskih kamer Blackmagic Design, ki jo na češkem in slovaškem trgu zastopa podjetje Syntex. Novi model ponuja zaslon na dotik HDR z visoko svetilnostjo (1 500 cd/m2), vgrajene filtre ND, napajanje z baterijami NP-F570 in opcijsko elektronsko iskalo. Ponaša se tudi z najnovejšimi algoritmi za obdelavo slike "Generation 5 Color Science" podjetja Blackmagic Design, slikovnim senzorjem velikosti Super 35 s 13 EV dinamičnega razpona in dvojno lastno občutljivostjo (ISO 400/3.200) ter nastavkom za objektiv EF.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro

Elegantno ohišje fotoaparata ponuja - kljub kompaktni, ročni zasnovi - veliko profesionalnih funkcij. Fotoaparat je izdelan iz naprednega ogljikovega kompozitnega materiala in ima večfunkcijsko držalo, opremljeno z gumbi za zagon/zaustavitev snemanja, občutljivost, ravnotežje beline, nastavitve zaslonke in hitrosti zaklopa. Proizvajalec je pozornost namenil tudi zmanjšanju šuma senzorja za čistejše upodabljanje temnejših delov slike in večjo občutljivost. Vgrajen 5-palčni zaslon LCD omogoča veliko lažjo nastavitev pravilne ostrine.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro ima veliko tipalo Super 35 z ločljivostjo 6 144 x 3 456 in nastavek EF za uporabo večjih fotografskih objektivov in manjšo globinsko ostrino. Nova različica "Pro" dodaja še vgrajene filtre nevtralne gostote (ND 2, 4 in 6), postavljiv zaslon HDR LCD s svetilnostjo 1 500 cd/m2 za uporabo na sončni svetlobi, par zvočnih vhodov s priključki Mini XLR in napajanje prek baterije NP-F570.

Ne glede na to, ali bodo uporabniki fotografirali pri močni sončni svetlobi ali v skorajšnji temi, dinamični razpon 13 EV, dvojna lastna občutljivost senzorja in največja občutljivost ISO do 25 600 zagotavljajo popolno kakovost slike z minimalnim šumom. Modeli 6K imajo senzor velikosti Super 35, ki omogoča snemanje posnetkov z majhno globinsko ostrino ali uporabo anamorfnih objektivov. Vsi modeli iz ponudbe lahko snemajo s hitrostjo do 60 sličic na sekundo v polni ločljivosti ali do 120 sličic na sekundo v načinu obrezovanja.

Oba modela 6K sta opremljena z nastavkom EF, kar uporabnikom omogoča uporabo obstoječih objektivov, ki so jih prej kupili za kamere DSRL/DSLM, kamere URSA Mini Pro in originalne modele kamer Blackmagic Cinema! Elektronski vmesnik bajoneta omogoča nastavitev ostrenja in zaslonke prek zaslona na dotik ali gumbov fotoaparata na združljivih objektivih.

Ekskluzivna lastnost modela Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro je vgrajen, motoriziran niz sivih filtrov nevtralne gostote (ND 2, 4 in 6), ki je posebej zasnovan z upoštevanjem kolorimetrije fotoaparata. Filtri enakomerno zmanjšujejo tako vidni kot infrardeči del spektra in tako zmanjšujejo infrardečo kontaminacijo slike. Gumbi za aktiviranje filtrov ND so nameščeni na zadnji plošči fotoaparata, tako da jih je mogoče preprosto upravljati s palcem desne roke.

Naprave iz linije Blackmagic Pocket Cinema Camera ponujajo tudi dvojni način občutljivosti lastnega senzorja (ISO 400/3 200) in ISO do 25 600 za zmanjšanje šuma in širok dinamični razpon. Kamere Blackmagic Pocket Cinema Cameras uporabljajo standardni 10-bitni format Apple ProRes (do ločljivosti 4K) ali 12-bitni format Blackmagic RAW (do ločljivosti 6K), ne da bi bilo treba med postprodukcijo pretvoriti format. Razvijalcem je na voljo tudi brezplačen paket Blackmagic RAW SDK, ki omogoča implementacijo podpore Blackmagic RAW v druge aplikacije. Mediji za snemanje (CFast, SD UHS-II, zunanji USB-C 3.1 Gen 1) so lahko formatirani za datotečna sistema HFS+ (macOS) in ExFAT (Windows).

Na zadnji plošči naprave je velik 5-palčni zaslon na dotik, ki omogoča lažje sestavljanje posnetkov in natančno ostrenje. Na zaslonu so prikazane informacije o stanju fotoaparata, histogram, izhodna funkcija pomoči pri ostrenju, ravni, vodila itd. Model Pocket Cinema Camera 6K Pro je po novem opremljen z naprednim zaslonom LCD HDR s svetilnostjo 1 500 cd/m2, ki zagotavlja dobro berljivost tudi pri močni sončni svetlobi, poleg tega pa ga je mogoče preprosto namestiti.

Algoritmi "Generation 5 Color Science" za obdelavo podatkov slikovnega senzorja so bili prevzeti iz vrhunskega modela URSA Mini Pro 12K in zagotavljajo popolno kakovost slike, vključno z naravnim upodabljanjem tonov kože ter izboljšanim upodabljanjem najtemnejših in najsvetlejših delov slike. Algoritmi poskrbijo za pretvorbo v format Blackmagic RAW, ki ohranja širok dinamični razpon in barvni odziv senzorja, zahvaljujoč metapodatkom, ki jih je mogoče uporabiti za nadaljnjo obdelavo posnetkov.

Pocket Cinema Camera 6K Pro podpira tudi priključitev opcijskega zunanjega iskala z visokokakovostnim zaslonom OLED z ločljivostjo 1 280 x 960, stekleno optiko, sestavljeno iz štirih leč za nastavitev ostrine od -4 do +4, in senzorjem za pogled iskala. Seveda so prikazane pomembne informacije o stanju (ostrenje, vodila itd.). Iskalo EVF Pocket Cinema Camera Pro se priključi prek vgrajenega priključka, je nastavljivo v območju 70° in je opremljeno s štirimi različnimi okularji za levo in desno oko.

Modeli Blackmagic Pocket Cinema Camera so opremljeni s priključkom Mini XLR, ki vključuje 48-voltno fantomsko napajanje za priključitev profesionalnih kondenzatorskih mikrofonov. Model 6K Pro ima par priključkov Mini XLR za snemanje dveh zvočnih sledi, ne da bi potrebovali zunanjo mešalno opremo. Četverica vgrajenih mikrofonov z nizkim šumom ter visoko odpornostjo proti udarcem in vetru zagotavlja kakovostno snemanje zvoka brez potrebe po zunanjih mikrofonih. Na voljo je tudi 3,5-milimetrski vhod za mikrofon, izhod za slušalke ali vgrajeni zvočnik.

Modela Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K in 6K uporabljata standardne baterije LP-E6, medtem ko različico 6K Pro napaja baterija NP-F570 večje zmogljivosti. Na voljo je tudi možnost napajanja z zunanjimi napajalniki enosmernega toka, vključno s priloženim napajalnikom, ki lahko hkrati napaja kamero in polni njeno notranjo baterijo. Varovalna matica na napajalnem priključku zagotavlja zanesljivost delovanja. Vmesnik USB-C razširja možnosti napajanja na polnilnike za telefone, napajalnike za prenosne računalnike, zunanje baterije itd. Opcijsko baterijsko držalo nadomešča notranjo baterijo s parom baterij, kar znatno podaljša življenjsko dobo baterije.

Vsi modeli iz serije Blackmagic Pocket Cinema Camera vključujejo tudi polno različico priznane aplikacije DaVinci Resolve Studio z vrhunskimi funkcijami za avdiovizualno obdelavo. DaVinci Resolve vključuje revolucionarni novi razdelek Cut za kar najbolj enostavno iskanje in urejanje videoposnetkov ter profesionalne funkcije za barvno korekcijo, montažo, avdio postprodukcijo in vizualne učinke!

Ključne funkcije kamere Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro

 • Napredno ohišje iz ogljikovega kompozita
 • Senzor Super 35 z ločljivostjo 6 144 x 3 456, dinamičnim razponom 13 EV in dvojno lastno občutljivostjo
 • Združljiv s širokim naborom objektivov EF
 • Vgrajeni motorizirani filtri ND (ND 2, 4 in 6)
 • Občutljivost do ISO 25.600 za snemanje pri šibki svetlobi okolice
 • Standardni formati snemanja, združljivi z običajnimi aplikacijami za urejanje
 • Položajni zaslon HDR LCD s svetlostjo 1 500 cd/m2
 • Algoritmi Blackmagic Color Science 5. generacije za obdelavo slik
 • Izbirno elektronsko iskalo Blackmagic Pocket Cinema Camera Pro
 • Profesionalni avdio vhodi Mini XLR z 48-voltnim fantomskim napajanjem za mikrofone
 • Napajanje z baterijami NP-F570 ali opcijskim dodatkom Blackmagic Pocket Camera Battery Pro Grip
 • Polna različica postprodukcijske aplikacije DaVinci Resolve Studio

Fotografije za tiskanje
Za fotografije vseh izdelkov Blackmagic Design obiščite www.blackmagicdesign.com/press/images.

O podjetju Blackmagic Design
Izdelki družbe Blackmagic Design so vodilni v panogi urejanja videa, digitalnih filmskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovnih oblik in programske opreme za restavriranje filmov v filmu, postprodukciji in na televiziji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji. Za več informacij obiščite www.blackmagicdesign.com.

O družbi Syntex
Podjetje Syntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejte www.syntex.cz.

Datum: 22. 02. 2021, Kategorija: Novice