Blackmagic Design predstavil novo kamero Blackmagic URSA Mini Pro 12K - Sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

21. julij 2020

Portfelj podjetja Blackmagic Design, ki ga na češkem in slovaškem trgu zastopa podjetje Syntex, je bogatejši za novo profesionalno digitalno filmsko kamero Blackmagic URSA Mini Pro 12K s povsem novim senzorjem Super 35 velikosti 12K (12.288 x 6.480 slikovnih pik) s 14 zaslonskimi številkami dinamičnega razpona in hitrostjo do 60 sličic na sekundo v ločljivosti 12K z 80 MP na sličico! Tretja generacija ohišja Blackmagic URSA Mini podpira nove algoritme za obdelavo slik Blackmagic Color Science 5. generacije in večjo zmogljivost pri obdelavi gradiva Blackmagic RAW.

Blackmagic URSA Mini Pro 12K je začetni posnetek nove digitalne filmske revolucije s povsem novim senzorjem Super 35 12K z dinamičnim razponom 14 zaslonk, vgrajenim v priljubljeno ohišje serije URSA Mini! Z združitvijo slikovnega tipala z 80 MP, novih algoritmov za obdelavo slik in prilagodljivega formata Blackmagic RAW postane snemanje posnetkov 12K resničnost. Pri ponovnem vzorčenju na ločljivosti 8K in 4K lahko uporabniki dobijo fantastične posnetke z brezkompromisno ravnjo podrobnosti in pristnimi kožnimi odtenki, primerljivimi z rezultati profesionalnih fotoaparatov. Fotoaparat omogoča snemanje s hitrostjo do 60 sličic na sekundo v ločljivosti 12K, 110 sličic na sekundo v ločljivosti 8K in do 220 sličic na sekundo v ločljivosti 4K (izrez velikosti Super 16). URSA Mini Pro 12K ima nastavek PL, vgrajene filtre ND, reži za zapisovanje na medije CFast in SD/UHS-II ter zmogljiv vmesnik USB-C.

Ločljivost kamere URSA Mini Pro 12K močno presega zmogljivosti običajnega filma. Uporabnikom ponuja primerljivo raven podrobnosti, širok dinamični razpon in bogate barve. Idealna je za celovečerne filme, televizijske serije ali produkcije velikega formata (IMAX). Zaradi brezkompromisne ločljivosti je več kot primeren tudi za snemanje efektnih posnetkov na ključnih ozadjih. Prevzorčenje na ločljivost 8K ali 4K zagotavlja odlično teksturo in barve ter zelo gladke prehode zaradi odsotnosti artefaktov aliasinga.

Blackmagic URSA Mini Pro 12K

Blackmagic URSA Mini Pro 12K ima revolucionarno novo slikovno tipalo z nativno ločljivostjo 12 288 x 6 480, kar je neverjetnih 80 megapikslov na posnetek. Senzor ima velikost Super 35, številke dinamičnega razpona 14 zaslonk in nativno vrednost ISO 800. Hkrati zajame enake količine rdečih, zelenih in modrih slikovnih pik ter je optimiziran za delo v več ločljivostih: snemate lahko v ločljivosti 12K pri 60 sličicah na sekundo ali snemate v gradivo RAW 8K ali 4K s hitrostjo do 110 sličic na sekundo brez obrezovanja ali spreminjanja zornega kota. Zahvaljujoč izmenljivemu bajonetu pa lahko uporabljate celoten nabor sodobnih filmskih in starinskih objektivov ter tako v celoti izkoristite njihovo optiko!

Vzporedno s kamero je potekal tudi razvoj formata Blackmagic RAW za nemoteno delo z ločljivostjo 12K. Zaradi pomembnih optimizacij kodek Blackmagic RAW omogoča urejanje posnetkov tudi na prenosnih računalnikih, česar drugi formati ne omogočajo. Zaradi velike ločljivosti gradiva 12K pa lahko uporabniki po obrezovanju na ločljivost 4K ali 8K preprosto spremenijo kompozicijo posnetkov. S formatom Blackmagic RAW je mogoče delati pri kateri koli ločljivosti brez upodabljanja, pri čemer se ohrani barvna natančnost slikovnega senzorja.

Samo format Blackmagic RAW vam omogoča snemanje 80 MP, 12-bitnih slik s hitrostjo do 60 sličic na sekundo! Stalna kakovost Nastavitve Q0 in Q5 ter nova načina Q1 in Q3 zagotavljajo stalno kakovost s prilagodljivimi stopnjami stiskanja. Način konstantne bitne hitrosti (5:1, 8:1, 12:1 in zdaj tudi 18:1) je bil zasnovan za največjo kakovost slike pri predvidljivi, konstantni velikosti datoteke. Podatke RAW lahko hkrati posnamete na dve kartici hkrati, kar vam omogoča snemanje gradiva z visoko hitrostjo 12K ali 8K na medije tipa CFast in UHS-II. Format Blackmagic RAW ohranja metapodatke fotoaparata, vključno z informacijami o uporabljenem objektivu, ravnovesju beline, popravkih LUT itd. za najbolj dosleden izpis od snemanja do končne postprodukcije.

material 12K zagotavlja najvišjo raven podrobnosti in barv za postprodukcijo. Z naknadnim ponovnim vzorčenjem lahko ustvarite zelo podrobno sliko 8K, ki ne povzroča aliasinga. Poleg tega format Blackmagic RAW podpira neposredno delo v ločljivosti 12K, zahvaljujoč zelo učinkovitim optimizacijam, podpori za več procesorskih jeder in pospeševanju grafičnih procesorjev (Apple Metal, CUDA in OpenCL)! To uporabnikom omogoča neposredno delo s posnetki brez ustvarjanja proxy datotek.

Peta generacija algoritmov za obdelavo slik podjetja Blackmagic Design vključuje novo krivuljo za prenos filma, ki bolje izkorišča barvne podatke iz novega senzorja. Rezultat je še bolj kakovosten barvni prikaz, pri čemer kožni odtenki ali zelo nasičene barve (neonski znaki, avtomobilske zavorne luči itd.) niso izključeni! Blackmagic RAW ohranja širok dinamični razpon in barvni odziv senzorja zaradi metapodatkov, ki jih je mogoče uporabiti za nadaljnjo obdelavo posnetkov.

Razpon formatov snemanja in hitrosti snemanja je prav tako bogat, od 60 sličic na sekundo v ločljivosti 12K (12 288 x 6 480, 17 : 9) do 110 sličic na sekundo v ločljivosti 8 192 x 4 320, 140 sličic na sekundo v ločljivosti 8 192 x 3 408 ali v načinu izreza Super 16 do 220 sličic na sekundo v ločljivosti 4 096 x 2 160! Čeprav način snemanja 12K shrani skoraj 10-krat več informacij kot Ultra HD, fotoaparat ponuja tri možnosti snemanja: na par kartic CFast in UHS-II SD ali na zunanji disk, povezan z vgrajenim vodilom USB-C SuperSpeed, ki omogoča uporabo hitrih diskov SATA in NVMe. V načinu "Snemanje RAW na 2 kartici" fotoaparat hkrati snema na dva nosilca in doseže hitrosti prenosa do 900 MB/s za 2 kartici CFast ali 500 MB/s za 2 nosilca UHS-II SD. Razširitvena vrata USB-C kot tretja možnost snemanja podpirajo hitrosti prenosa do 900 MB/s.

Večina projektov zahteva uporabo širokega nabora objektivov, zato URSA Mini Pro ponuja izmenljive bajonetne nastavke za različne standarde. Priloženi PL lahko hitro in preprosto zamenjate za nastavek Canon EF ali Nikon F, za URSA Mini Pro 4,6K G2 pa je na voljo tudi nastavek B4.

Kamere Blackmagic URSA Mini Pro so opremljene s sodobnim vmesnikom USB-C; pri modelu G2 4,6K je to različica USB-C 3.1 Gen 1 s hitrostjo prenosa do 5 Gb/s, pri različici 12K pa USB-C 3.1 Gen 2 s hitrostjo prenosa do 10 Gb/s! Vodilo lahko uporabite za priključitev zunanjih diskov - na primer nove različice dodatne dodatne opreme Blackmagic URSA Mini Recorder - za snemanje na hitre medije SSD visoke zmogljivosti. SSD diski NVMe omogočajo, da kamera v celoti izkoristi svoje zmogljivosti in snema datoteke Blackmagic RAW v ločljivosti 12K z nastavitvami Q0 ali snema videoposnetke z zelo visokimi frekvencami sličic. Ko končate s snemanjem, samo odklopite disk, ga prenesite v montažno sobo in takoj začnite z urejanjem brez kopiranja.

Novi model dodatnega zunanjega snemalnika Blackmagic URSA Mini Recorder omogoča snemanje 12-bitnih 12K datotek Blackmagic RAW na zmogljive 2,5-palčne pogone SSD, vključno z najnovejšo generacijo medijev U.2 NVMe. Ti diski so izjemno hitri in zlahka dosegajo hitrosti prenosa do 900 MB/s za snemanje gradiva 4K, 8K in 12K Blackmagic RAW v najvišji kakovosti Q0. Zapisovalnik se pritrdi na zadnjo ploščo med kamero Blackmagic URSA Mini Pro 12K in baterijo ter se poveže prek hitrega vmesnika USB-C.

Lastnosti snemalnika Blackmagic URSA Mini Pro 12K

 • senzor 12K Super 35 z ločljivostjo 12 288 x 6 480
 • Zasnovan za snemanje celovečernih filmov, trikov ali oglasov
 • število zaslonk s 14 dinamičnimi razponi, izvorna občutljivost ISO 800
 • Format Blackmagic RAW, ki omogoča neposredno urejanje gradiva 12K
 • Optimizacija Blackmagic RAW za tehnologije Metal, CUDA in OpenCL
 • Generacija 5 barvne znanosti z novo krivuljo za prenos filma
 • Snemanje do 60 sličic na sekundo v 12K, 110 sličic na sekundo v 8K in 220 sličic na sekundo v 4K
 • Snemanje na dve kartici CFast, do 900 MB/s
 • Vključuje bajonet PL ter bajoneta EF in F kot dodatno opremo
 • Vmesnik SuperSpeed USB-C za priključitev zunanjih diskov
 • Vključena polna različica profesionalne postprodukcijske aplikacije DaVinci Resolve Studio
 • Združljiv z novim opcijskim snemalnikom Blackmagic URSA Mini.


Fotografije za medije
Fotografije vseh izdelkov Blackmagic Design najdete na spletni strani www.blackmagicdesign.com/press/images.


O podjetju Blackmagic Design
Izdelki Blackmagic Design so vodilni v panogi urejanja videa, digitalnih kinematografskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovanja in programske opreme za restavriranje filmov v filmu, postprodukciji in na televiziji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji. Zaveč informacij obiščite www.blackmagicdesign.com.


O podjetju Syntex
PodjetjeSyntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejte www.syntex.cz.

Datum: 21. 07. 2020, Kategorija: Novice