Blackmagic Design predstavil novo režijo ISO ATEM Mini Pro - Sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

4. avgust 2020

Portfelj podjetja Blackmagic Design, ki ga na češkem in slovaškem trgu zastopa podjetje Syntex, je bogatejši za novo, cenovno dostopno režijo ATEM Mini Pro ISO s snemanjem do 5 video sledi (4x vhodi, 1x izhod oddaje) in možnostjo ponovne montaže posnetkov po koncu oddaje. Uporabnikom zagotavlja čisto snemanje vseh vhodov za poznejše urejanje brez povezave prek funkcij urejanja z več kamerami.

ATEM Mini Pro ISO shranjuje tudi vse zvočne sledi, grafiko in projekt DaVinci Resolve za kar najbolj enostavno postprodukcijo!
Z režijamiATEM Mini lahko preprosto ustvarjate oddaje v živo, npr. vgrajene funkcije učinkov vam omogočajo ustvarjanje učinkov mešanja ali posnetkov slika v sliki, za ustvarjanje neprekinjeno komentiranih videoposnetkov itd.

Vsi modeli serije ATEM Mini imajo vmesnik USB, ki deluje v načinu spletne kamere za izpis pretočnih oddaj, in izhod HDMI, primeren za predogled, na primer s televizorji in projektorji. Modeli ATEM Mini Pro omogočajo tudi uporabo vmesnika USB za snemanje na diske USB. Vhodi za mikrofon omogočajo priključitev mikrofonov za snemanje intervjujev in komentarjev predstavitev.

Direktorji ATEM Mini imajo vgrajeno kompaktno konzolo z gumbi za izbiro vhodov in učinkov. Modeli ATEM Mini Pro ponujajo dodatne gumbe za nadzor snemanja in pretakanja ter preklapljanje med izhodi kamere ter načinoma Program in Multiview. Na zadnji plošči so vhodi HDMI za kamere ali druge vire videa, vhodi za mikrofon, vmesnik USB in izhod HDMI "Aux".

ATEM Mini Pro ISO

Poleg tega novi model ATEM Mini Pro ISO izvaja snemanje petih video tokov H.264 v realnem času, tj. vseh štirih vhodov in programskega izhoda.

Poleg tega je shranjen tudi projekt DaVinci Resolve za enostavno urejanje rezov, ponovnih snemanj, urejanje zvoka ali barvno korekcijo po končanem predvajanju oddaje. Različica ATEM Mini Pro ISO omogoča naknadno postprodukcijo oddaj v živo zaradi hkratnega snemanja petih video tokov, tj. vseh štirih nesmontiranih vhodov in izhoda oddaje, vključno z metapodatki in časovno kodo. Skupaj z videoposnetki se shranjujejo tudi uporabljene fotografije. Uporabniki lahko tako enostavno uredijo že predvajano oddajo z barvnimi popravki, učinki in novimi grafikami.

Zapisana je tudi zvočna stran oddaje za poznejšo zvočno postprodukcijo. ATEM Mini Pro ISO lahko projekt shrani tudi v formatu DaVinci Resolve, tako da ga je mogoče pozneje odpreti z enim samim klikom miške! Projektna datoteka ohrani vse montaže, učinke mešanja in statične kadre. Tako lahko enostavno urejate sledi montaže ali jih v celoti zamenjate z DaVinci Resolve Sync Bin za montažo z več kamerami. Za pretvorbo projekta Ultra HD in barvno korekcijo najvišje kakovosti lahko posnete sledi nadomestite z izvirnimi videoposnetki Blackmagic RAW iz kamer.

Načini ATEM Mini predstavljajo novo merilo v enostavnosti uporabe: uporabniki preklapljajo med viri videoposnetkov s pritiskom na gumbe od 1 do 4. Izberete lahko običajno urejanje (s pritiskom na gumb Cut) ali mešanje učinkov (Auto). V načinu Auto je mogoče izbrati normalno mešanje ali učinke mešanja v barvah in učinke DVA á la zamik slike. Seveda lahko hitro izberete tudi položaj slike v načinu "Slika v sliki".

S štirimi neodvisnimi vhodi HDMI lahko obdelujete do štiri vire videoposnetkov, vključno s profesionalnimi fotoaparati. Sinhronizacija na vhodih zagotavlja nemoteno združljivost z vsemi običajnimi video viri, npr. pri delu z neznano opremo na novih delovnih mestih.

K
oncerte, družabne dogodke, gledališke predstave in druge predstave lahko preprosto snemate s profesionalnimi digitalnimi filmskimi kamerami!Modeli ATEM Mini Pro vključujejo tudi strojni kodirnik za neposredni prenos predstav prek vmesnika Ethernet. To omogoča pretakanje na platforme, kot so YouTube, Facebook in Twitch, v visoki kakovosti, brez tveganja izpadlih kadrov in z enostavnejšo konfiguracijo.

Aplikacija ATEM Software Control ponuja številne funkcije za nastavitev prenosa, na večpredstavnostnem izhodu pa je prikazan tudi predogled stanja oddajanja, vključno z bitno hitrostjo.
RazličiceATEM Mini podpirajo tudi neposredno snemanje pretakanega videoposnetka na diske USB. To omogoča dolgotrajno snemanje - v istem formatu H.264 z zvokom AAC kot pri pretakanju - in poznejše nalaganje na druge spletne video platforme, kot sta YouTube in Vimeo. Modeli ATEM Mini Pro podpirajo neskončno zaporedno snemanje na več diskov, ki so povezani npr. prek vozlišča USB ali izdelka Blackmagic MultiDock. Nastavitve snemanja in izbiro diska lahko opravite s programsko opremo ATEM Software Control; večpredstavnostni izhod prikazuje stanje snemanja.

Za največjo združljivost so imeniki ATEM Mini opremljeni z izhodom USB, ki deluje v načinu spletne kamere.

T
ako lahko takoj začnete delati s katerim koli programom ali platformo za prenos v živo, npr. s programi Open Broadcaster, Skype, Zoom, XSplit Broadcaster, YouTube Live, Facebook Live, Twitch, Periscope, Livestream, Wirecast itd. v kakovosti 1080 HD!Vsak od 4 vhodov HDMI je popolnoma sinhroniziran in samodejno pretvori signale 1080p, 1080i in 720p v trenutno režijsko ločljivost. V načinu delovanja Program/Preview lahko na izhodu HDMI predvajate izhod iz kamer ali oddajo, ki se pripravlja, model ATEM Mini Pro pa ponuja tudi večpredstavnostni izhod.

Brezplačna aplikacija ATEM Software Control odklene skrito moč naprave ATEM Mini! Znjo lahko v celoti konfigurirate vse režijske funkcije prek vmesnika USB ali etherneta; poleg tega omrežni vmesnik omogoča povezavo več uporabnikov.Vgrajeno knjižnico medijev lahko uporabite za uvoz do 20 statičnih slik RGBA iz programaATEM Software Control za logotipe, naslove ali uvodne zaslone, grafiko pa lahko uvozite tudi iz programa Photoshop s priloženim vtičnikom.

Modeli ATEM Mini so zaradi orodja ATEM Advanced Chroma Key za barvno ključanje, tj. odstranjevanje (običajno zelenega) ozadja za ključanje, idealni za obdelavo informativnih oddaj in predstavitev. To funkcijo lahko uporabite tudi za odstranjevanje ozadja za podnapise in druge grafike.

Pri zahtevnejših produkcijah z večjim številom kamer je treba vse izhodne signale iz kamer in drugih video virov pregledati skupaj, na enem samem monitorju. Modeli ATEM Mini Pro ponujajo profesionalni večpredstavnostni izhod za predogled vseh štirih video vhodov ter programiranje in predogled na enem monitorju ali televizorju HDMI. Vsak od predogledov kamer prikazuje tudi naslove, merilnike zvoka in indikator za izklop. Večpredogledni predogled prikazuje tudi predvajalnik medijev, stanje snemanja in pretakanja ter virtualno mešalno konzolo Fairlight.

Z virtualno mešalno konzolo Fairlight režijski aparati ATEM Mini omogočajo mešanje 12 kanalov iz vseh zvočnih vhodov. Vsak kanal je mogoče neodvisno prilagoditi s šestpasovnim parametričnim izenačevalnikom, kompresorjem, omejevalnikom, ekspanzerjem in šumnim vratom.

Fotografije za medijeFotografije vseh izdelkov Blackmagic Design najdete na spletnem mestu www.blackmagicdesign.com/press/images. OBlackmagic DesignIzdelki Blackmagic Design so vodilni v panogi urejanja videa, digitalnih kinematografskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovnih oblik in programske opreme za restavriranje filmov v filmu, postprodukciji in na televiziji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji.


Za več informacij obiščite www.blackmagicdesign.com. O podjetjuSyntexPodjetje Syntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejte www.syntex.cz.

Datum: 04. 08. 2020, Kategorija: Novice