Blackmagic Design predstavlja posodobitvi Blackmagic Video Assist 3.1 in Blackmagic RAW 1.7 - sporočilo za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST

9. marec 2020

Blackmagic Design, proizvajalec profesionalne avdiovizualne opreme, ki ga na češkem in slovaškem trgu zastopa Syntex, je napovedal izdajo posodobitev Blackmagic Video Assist 3.1 in Blackmagic RAW 1.7, ki na novih modelih monitorjev in snemalnikov omogočata snemanje Blackmagic RAW s kamer Panasonic EVA1 in Canon C300 MK IIBlackmagic Video Assist 12G! Blackmagic Video Assist 3.1 dodaja tudi možnost vnosa metapodatkov za boljše upravljanje medijev pri kompleksnih projektih. Obe posodobitvi sta na voljo za brezplačen prenos s spletne strani podjetja. Blackmagic Design.

Nove različice Blackmagic Video Assist 12G HDR so idealne za predogled in snemanje videoposnetkov HD, Ultra HD, 2K in 4K DCI za kamere z izhodi SDI ali HDMI. Nove funkcije vključujejo zaslon z visoko osvetlitvijo za obdelavo gradiva HDR, signalno lučko, štiri funkcije za merjenje signala, izboljšana orodja za pomoč pri ostrenju, popravljanje 3D LUT in snemanje v format Blackmagic RAW za združljive kamere. Oba modela (5" a 7") imata vhoda 12G-SDI in HDMI 2.0 za snemanje praktično vseh formatov do 2160p60.

Bistveno svetlejši zaslon na dotik zagotavlja pristen predogled gradiva HDR in dobro berljivost pri močni sončni svetlobi. Novi modeli uporabljajo tudi par standardnih Sonyjevih baterij serije L. Novi modeli Blackmagic Video Assist 12G so vsestranska rešitev za snemanje in predogled videoposnetkov iz sodobnih digitalnih kinematografskih kamer, snemanje produkcij v živo v kakovosti oddajanja, merjenje signalov in testiranje prenosnih sistemov.

Predogled gradiva s širokim dinamičnim razponom lahko izvedete s prednastavitvami 3D LUT: modeli Video Assist podpirajo uvoz standardnih 17- in 33-točkovnih popravkov 3D LUT, lahko pa izberete tudi eno od tovarniških prednastavitev LUT, npr. "Extended Video", "Film to Video", "Film to Rec.2020" itd. Izdelki Video Assist 12G uporabljajo tudi standardne, odprte formate datotek, zato posnetega gradiva pred urejanjem ni treba pretvoriti. Podpirajo standardne 10-bitne formate ProRes in DNx na vseh kamerah z izhodom SDI ali HDMI ali 12-bitni format Blackmagic RAW (samo na združljivih kamerah).

Blackmagic RAW je revolucionarni format, zasnovan za ohranjanje največje kakovosti slike in odpravo težav s kompresijskimi artefakti, ki so pogosti pri splošno uporabljenih formatih, kot je H.264. Modeli Video Assist 12G podpirajo snemanje v format Blackmagic RAW na združljivih fotoaparatih, kot sta Panasonic EVA1 ali Canon C300 MK II, in shranjujejo tudi nastavitve fotoaparata v obliki metapodatkov, ki jih je mogoče uporabiti med postprodukcijo za nedestruktivno spreminjanje nastavitev barv ali osvetlitve.

Ključne značilnosti programa Blackmagic Video Assist 12G HDR

  • Možnost uporabe popravkov 3D LUT za predogled in snemanje videoposnetkov
  • Uporaba standardnih formatov datotek za snemanje
  • Snemanje v format Blackmagic RAW iz podprtih fotoaparatov

Blackmagic Video Assist 12G HDR

Razpoložljivost in cena

Posodobitve programov Blackmagic Video Assist 3.1 in Blackmagic RAW 1.7 so na voljo za brezplačen prenos s spletne strani podjetja. Blackmagic Design.

Fotografije za tiskanje

Zafotografije vseh izdelkov Blackmagic Design obiščite www.blackmagicdesign.com/press/images.

O podjetju Blackmagic Design

Izdelki podjetja Blackmagic Design so vodilni v industriji urejanja videa, digitalnih filmskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovnih oblik in programske opreme za restavriranje filmov v filmu, postprodukciji in na televiziji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji. Zaveč informacij obiščite www.blackmagicdesign.com.

O družbi Syntex

Podjetje Syntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejte www.syntex.cz.

Datum: 09. 03. 2020, Kategorija: Novice