Junija nove različice plošč Blackmagic Design ATEM Advanced Panel 2 M/E

TISKOVNO POROČILO 2.maj 2022 Novi različici naprednih panelov ATEM podjetja Blackmagic Design, ki jih na češkem in slovaškem trgu zastopa podjetje Syntex, predstavljeni na sejmu NAB 2022, ponujata 30 in 40 gumbov za delo z najzmogljivejšimi imeniki ATEM, hkrati pa ohranjata kompaktno velikost naprednega panela ATEM 2 M/E. Obe novi različici ponujata enake funkcije kot panel ATEM 2 M/E Advanced (z 20 gumbi), vključno z enakim številom gumbov. LCD-zasloni za opise funkcij, 2 upravljalna elementa T-Bar itd.

Blackmagic Design ATEM Advanced Panel 2 M/E 30

Novi različici ATEM 2 M/E Advanced Panel s 30 in 40 gumbi bosta naprodaj od junija 2022, njune cene pa se začnejo pri 7695 USD brez DDV.

Pulti serije ATEM Advanced Panel so idealno dopolnilo režijskim pultom ATEM Constellation za lažje ustvarjanje kompleksnih predstav. Z visokokakovostnimi gumbi, vrtljivimi in vzvodnimi krmilniki sprostijo vse možnosti režijskega pulta in predstavljajo tudi bolj ergonomsko alternativo za upravljanje (poleg priložene programske nadzorne plošče):

Režijski stolpi ATEM Constellation predstavljajo najnaprednejšo rešitev za prijavo predstav v živo. Arhitektura režijskega sistema vključuje neodvisni vodili za program in predogled za hitro in natančno preklapljanje posnetkov. Pri nastavljanju prepletanja med video viri operater vidi možnosti prepletanja na zaslonu LCD konzole, ne da bi mu bilo treba brskati po zapletenih menijih. Na voljo je širok nabor učinkov, od standardnega prepletanja SMPTE z možnostmi zameglitve robov do kompleksnih učinkov prepletanja DVE, pri katerih lahko položaj posameznih elementov kompozicije prilagajate z uporabo palice T-Bar in krmilne palice!

Z dodatnimi kontrolnimi števci lahko enostavno prilagodite velikost elementov DVE, sence, osvetlitev itd. Ergonomska ročica T-Bar zagotavlja popoln nadzor nad mešanjem posnetkov, pri katerem je pogosto pomembno upoštevati delo snemalca in gibanje protagonistov. Vgrajeni joystick zagotavlja enostavno prilagajanje npr. položaja učinkov DVE v oseh X, Y in Z.

Omogoča popoln položaj okna posnetka v kompoziciji slike v sliki, prilagajanje njegove velikosti ali celo izbiro začetne in končne točke za animirane učinke DVE. Vsak od zaslonov (za prikaz nastavitev parametrov) ponuja namenski gumb za vse funkcije in omogoča nadzor več sto parametrov za funkcije ključavnice, prepletanje, učinke DVE, generatorje barvnega ozadja, nastavitve več pogledov, kartiranje gumbov ali izbiro video standarda. Poleg tega lahko uporabniki shranijo/prikličejo nastavitve konzole! Druga napredna funkcija je možnost ustvarjanja makrov in njihovega sprožanja s pritiskom na gumb. Delo z makro ukazi ne zahteva uporabe računalnika, zelo pa ga olajšajo oznake na zaslonih LCD, ki označujejo dodeljene makroje.

Osnovne značilnosti napredne plošče ATEM

  • Do 40 neodvisnih vhodnih gumbov z navedbo besedila in barvnim označevanjem
  • Priročen nadzor vseh vidikov učinkov mešanja
  • Hitra izbira prednastavitev učinkov na vgrajenih zaslonih LCD
  • Možnost prilagajanja položaja in drugih parametrov DVE prek krmilne palice
  • Ročica za ročno upravljanje učinkov mešanja
  • Ločen zaslon LCD za vsako vodilo M/E
  • Neposredno makro sprožanje za izbrano vodilo

Fotografije za medijeFotografije vseh izdelkov Blackmagic Design so na voljo na spletnem mestu www.blackmagicdesign.com/press/images. OBlackmagic DesignIzdelki Blackmagic Design so vodilni v industriji video montaže, digitalnih kinematografskih kamer, barvnih korektorjev, video nadzora, signalnih stikal, snemalnikov diskov, monitorjev valovnih oblik in programske opreme za restavriranje filmov v filmu, postprodukciji in na televiziji. Blackmagic Designova serija kartic za snemanje videoposnetkov DeckLink je sprožila revolucijo na področju kakovosti in dostopnosti. Linija izdelkov za barvno video montažo DaVinci od leta 1984 prevladuje na filmskem in televizijskem trgu in je prejela nagrade Emmy™, televizijski ekvivalent oskarjev. Blackmagic Design še naprej ustvarja inovativne izdelke na področju stereoskopske produkcije in obdelave videa 4K. Podjetje Blackmagic Design so ustanovili strokovnjaki s področja postprodukcije in video montaže, pisarne pa ima v ZDA, Združenem kraljestvu, na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji.


Za več informacij obiščite www.blackmagicdesign.com. O podjetjuSyntexPodjetje Syntex s sedežem v Pragi je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom distribucije izdelkov in rešitev za prepis računalniške animacije v video, računalniško grafiko, profesionalno montažo in obdelavo videa. Je eden od pionirjev na Češkem in se je uveljavil kot zanesljiv in močan partner na področju digitalne obdelave slike in zvoka. Syntex se ukvarja z distribucijo izdelkov, tehnično podporo in svetovanjem na številnih področjih video in avdio produkcije ter postprodukcije. Od leta 1999 je strankam na Slovaškem na voljo hčerinsko podjetje s sedežem v Bratislavi na Slovaškem. Syntex je distributer izdelkov Blackmagic Design za češki in slovaški trg. Za več informacij glejtewww.syntex.cz.

Datum: 02. 05. 2022, Kategorija: Novice