Pregled TOP 5 stativov pod 450 €!

Ne glede na to, ali ste začetnik ali napredni uporabnik, vas bodo ti stativi pod 450 €! razveseljevali dolga leta!

Danes si bomo ogledali TOP 5 stativov pod 450 €!

SmallRig CT180

Začeli bomo takoj s stativom podjetja SmallRig, natančneje z modelom CT180, ki je natančno zasnovan za snemanje videoposnetkov, prenosov v živo, vloganja in drugih nezahtevnih, a tudi zahtevnih dogodkov, zlasti na prostem.

Ne glede na to, ali ste začetnik ali profesionalec, vam bo ta stativ zagotovo ustrezal iz več razlogov.

Stativ ima kompaktno in prenosno miniaturno tekočinsko glavo, ki se ponaša s trdnim blaženjem, ki zagotavlja gladko gibanje in čudovite posnetke, čeprav je najcenejši stativ na naši lestvici.

Stativ lahko nagibate od +90° do -55° in ga obračate za 360°.

Ta stativ ima odstranljivo nedrsečo ročico in ploščico za hitro sproščanje tipa Arca za hitro preklapljanje med snemanjem iz roke in s stativa, kar je lahko koristno na primer za snemalce na dogodkih, kjer so potrebne hitre reakcije.

Prednost in hkrati prijetno presenečenje tega stativa je, da je na glavo z magnetom pritrjen vgrajen ključ, zato vam ni treba biti v stresu, če nahrbtnika ravno nimate pri sebi.

Stativ je name naredil močan vtis, čeprav je majhen. Narejen je iz aluminijeve zlitine, je kompakten, prenosen ter ima veliko stabilnost in nosilnost. Glava zdrži do 3 kg, celoten stativ pa do 15 kg. Na zgornji vijak lahko pritrdite vse potrebne pripomočke, vključno s pametnimi telefoni, brezzrcalnimi fotoaparati in športnimi kamerami, s tremi luknjami s četrtinskim navojem v sklepih nog pa lahko pritrdite več naprav in pripomočkov, kar vam bo zagotovo prišlo prav. Ta stativ ima spodaj tudi držalo za uteži, zato vam ni treba skrbeti, da bi se prevrnil na nestabilnih površinah.

Še ena prednost pred drugimi kosi, ki jih bomo predstavili danes, je, da je priložen tudi nosilec za pametni telefon, ki je odličen za prenos v živo, vloganje ali snemanje tihožitij. Odlično je tudi to, da lahko ta stativ na eni nogi spremenite celo v monopod, kar pa vam lahko pride prav pri stvareh, kot so poroke, kjer nimate časa, da bi stativ zložili in ga nosili s seboj. s stativom dobite tudi črno torbo za prenašanje, ki je majhna, elegantna, vzdržljiva in primerna celo za uporabo na prostem. Torba je izdelana iz vodoodporne tkanine IPX4. Torej ne glede na to, ali šele začenjate ali že delate na večjih projektih; ta stativ vas zagotovo ne bo razočaral in vam bo za razliko od drugih stativov, ki vam jih bomo predstavili, še vedno prinesel nekaj dodatne vrednosti.

Kupite ga lahko TUKAJ.

 

SmallRig Heavy-Duty Fluid Head AD-01.

Naslednji stativ je nekoliko dražji; to je SmallRig Heavy-Duty Fluid Head AD-01.

Ko ga pogledate, je to klasičen stativ z gumiranimi nogami in fluidno glavo. Izdelan je iz aluminija in ima plastične elemente. Ima novo generacijo zasnove glave in posodobljeno ploščico za hitro sproščanje, tudi z vgrajenim ključem, ki omogoča hitro namestitev kamere, kar lahko pride prav snemalcem na primer na porokah, ki morajo hitro preklopiti s stativa na roko in se premikati po terenu.

V ploščo glave so vgrajene luknje za vijake, na katere lahko namestite veliko dodatne opreme.

Stativ lahko zavrtite za 360° in navpično premikate od +90° do -75°, njegova nosilnost pa je do 8 kg.

Triosminska luknja v podnožju glave s temi vijaki podpira večino stativov, rok, drsnikov in drugih dodatkov.

Vgrajena je mehurčkasta nivelacija, za izravnavo pa deluje s 75-milimetrsko osnovo za sklede. Ima tridelni podaljšek za izpolnjevanje različnih zahtev glede višine v zaprtih prostorih in na prostem ter uporabniku prijazno ključavnico za hitro sprostitev. Lep in trpežen kovček za prenašanje ščiti stativ in omogoča, da ga enostavno prenesete, kamor koli želite snemati. Zame je to najudobnejši stativ v kategoriji pod 450 EUR in rekel bi, da tudi najbolj vzdržljiv, zato če se odpravljate nekam, kjer imata višina in vzdržljivost pomembno vlogo, vam ta stativ vsekakor priporočam.

Kupite ga lahko TUKAJ.

 

Manfrotto Befree Live

Tudi ena izmed najkakovostnejših znamk na trgu se udobno prilega meji 450 EUR, in to je stativ Befree Live podjetja Manfrotto, ki je najbolj kompakten komplet potovalnih video stativov, namenjen amaterskim snemalcem in vlogerjem, ki želijo maksimalno funkcionalnost tudi na poti.

Zaradi svoje kompaktne velikosti ga lahko enostavno nosite povsod s seboj, hkrati pa izpolnjuje vse večje povpraševanje ustvarjalcev vsebin po lahkem, ergonomskem in potovalnem stativu, ki ga je enostavno prenašati. Prišel vam bo prav, če nameravate snemati videoposnetke z DSLR-ji, kompaktnimi sistemskimi fotoaparati ali majhnimi videokamerami.

Ko ga opazite, je videti zelo podoben prvemu stativu SmallRig CT180, ena največjih razlik pa je, da je ta veliko kakovostnejši.

Zakaj? Ker ima Manfrotto tovarno v severni Italiji, kjer svoje stative kontrolirano hladno stiskajo in upogibajo. To ni stiskanje plastike ene na drugo kot na Kitajskem, kjer material potiskajo skozi kalup, ko je vroč, kar povzroči nastanek prask in mikro mehurčkov, zaradi česar se po letu ali dveh začnejo kriviti. Zlasti pri Manfrottu je na voljo servis, ki vse popravi, vendar se vrnimo k stativu. Ta ohranja kamere popolnoma stabilne na vseh vrstah terenov, tudi na najzahtevnejših, kjer so ti stativi podjetja Manfrott tudi preizkušeni, in vedno ohranja kamero pripravljeno; to pride prav vsem videografom, ne glede na to, ali ste začetnik ali ne.

Ta model ima nov sistem zaklepanja M-lock, novo vrtljivo zaklepanje, ki ga je razvil Manfrotto in bo zadovoljil vse, ki iščejo hitro, enostavno za uporabo in kompaktno rešitev.

Še več, zaklep M-lock nima štrlečih delov, njegov mehanizem pa se popolnoma zapre okoli glave, zato sredinski drog Befree Live brez težav zdrsne v žep za shranjevanje in iz njega. Njegovo ergonomsko izbirno kolesce za izbiro kota noge je zasnovano tako za desničarje kot levičarje, tako da lahko vsakdo intuitivno spremeni kot in najde pravo višino stativa.

Stativ Befree Live je mogoče preprosto nastaviti v tri neodvisne položaje kota nog, kar zagotavlja popolno vsestranskost pri snemanju na prostem. "pajek", ki ga ima ta inovativni model, ponuja tudi funkcijo Easy Link, tako kot profesionalna stativa Manfrotto 190 in 055, ki snemalcem omogoča, da povečajo svojo ustvarjalnost z dodajanjem poljubne dodatne opreme, od luči do zaslonov. Vendar majhnost stativa Befree Live ne pomeni, da je treba pri tem sklepati kompromise glede trdnosti ali kakovosti slike. Ta rešitev zagotavlja zelo gladke premike zaradi tekoče glave Befree Live, ki ima gladek sistem napetosti pri pomikanju in nagibanju ter zaradi drsne video plošče ohranja popolno ravnovesje kamere.

Ta lahek potovalni video stativ je optimalna kombinacija prenosnosti, kakovosti ter enostavne namestitve in upravljanja. Tehta 1,6 kg in prenese do 4 kg.

Zdi se, kot da je zasnovan z enim samim ciljem - omogočiti posameznikom, da svojo naravnost izrazijo prek kamere z gotovostjo, da imajo podporo profesionalne rešitve.

Kupite ga lahko TUKAJ.

 

Libec TH-X.

Naslednji je stativ Libec TH-X .

To je tudi Libecov novi najlažji stativ.

Tehta približno 3,1 kg in ima nosilnost do 4 kg ter višino od 75,5 cm do 159 cm, kar je primerno za videografe, snemanje videa z zrcalno-refleksnim fotoaparatom ali za snemanje in fotografiranje dokumentarcev, narave, družabnih dogodkov, novinarskih snemanj in drugih podobnih dogodkov, kjer lahko izkoristite njegovo nizko težo in preprostost. Stativ je opremljen s 65-milimetrsko polkrožno glavo ter hitro snemljivo drsno ploščico s triosminskim navojem. Priložena je tudi oblazinjena torba za prenašanje, v kateri se ne bo poškodoval.

To je proizvajalčev vstopni model in nadomešča priljubljeni stativ TH-650HD; hkrati pa ponuja trdnejše noge, ki so lahko uporabne za težje in bolj profesionalne fotoaparate. Drsna ploščica s hitrim sproščanjem je združljiva z glavami Sachtler in Manfrotto; žal pa ne z glavami LIBEC ALLEX, RS ali drugimi glavami Libec.

Glava je opremljena s parom rozet za pritrditev ročajev ali rok in druge dodatne opreme, na primer. Po želji je stativ lahko opremljen tudi s podstavkom na kolesih Libec DL-2RB za premikanje po ravnih površinah. Lahko ga priporočim, če iščete lahek in preprost stativ za snemanje in domačo uporabo.

Kupite ga lahko TUKAJ.

 

Manfrotto 500 Fluid Video Head Flat Base s 190X.

Zadnji stativ, ki ga imam tukaj, je Manfrotto500Fluid Video Head Flat Base with 190X.

Tu imamo profesionalni stativ za kamero, ki zagotavlja neverjetno stabilnost in nemoteno premikanje kamere. Enostavno in gladko prilagajanje položaja kamere zagotavlja, da bodo videoposnetki vedno gladki in brez neželenih tresljajev; tako kot pri vseh stativih Manfrotto.

Stativ je izdelan iz aluminija, pred kratkim pa smo malo govorili o tem, kako podjetje Manfrotto izdeluje svoje stative. Glava fotoaparata je opremljena z mehanizmom, ki omogoča hitro in enostavno nastavitev fotoaparata v pravilen kot, tako v vodoravni kot v navpični smeri.

Manfrotto 500 Fluid Video Head Flat Base with 190X ima trdno in stabilno podlago, ki omogoča nemoteno 360-stopinjsko premikanje kamere in nastavitev višine do 173 cm. Glava ima prednastavljeno protiutež 2,4 kg pri 55 mm, lahko pa prenese do 5 kg.

Ta stativ ima tudi triosminski priključek Easy Link za priključitev zunanjega monitorja ali druge dodatne opreme, ki jo morda takrat potrebujete.

Enodelni, tridelni, aluminijasti stativ 190X ima izravnalno stojalo za hitro in enostavno nastavitev, zlahka razširljive, nastavljive noge in vzvode Quick Power Lock, na kratko QPL, ki hitro zaklenejo ali odklenejo vsak del noge, kadar želite spremeniti položaj. Ena največjih prednosti tega stativa je njegova kompaktna velikost in enostavna prenosljivost. Stativ je enostavno zapakirati in prenašati, zato je idealen za snemalce in videografe, ki se pogosto selijo z lokacije na lokacijo.

Edina težava je, da ga ni treba ničesar pakirati, saj ga dobite kot enega od teh petih brez torbe. Menim, da je Manfrotto 500 Fluid Video Head Flat Base s 190X najboljša izbira za profesionalne filmske ustvarjalce in snemalce, ki iščejo kakovosten stativ za kamero z visoko stabilnostjo in gladkostjo.

Enostavno upravljanje, hitra in gladka nastavitev ter vzdržljivost so glavni dejavniki, zaradi katerih je ta stativ idealen za zahtevne profesionalce, ki iščejo najboljšo zmogljivost in kakovost za svoje videoposnetke, vendar se želijo držati v nizkoproračunskem razredu.

Kupite ga lahko TUKAJ.

Ať už jste začátečník nebo pokročilý, tyto stativy do 10 000 Kč vám udělají radost na několik let!

Dnes se podíváme na TOP 5 Stativů do 10 000 Kč!

SmallRig CT180

Začneme hned se stativem od SmallRigu a to konkrétně s modelem CT180, který je přesně navržený pro natáčení videí, živých vysílání, vlogování a dalších nenáročných, ale i náročných akcí a to zejména v exteriéru.

Takže jestli jste začátečník nebo profík, tento stativ vám bude určitě vyhovovat a to hned z několika důvodů.

Stativ má kompaktní a přenosnou miniaturní kapalinovou hlavu, která je vybavena pevným tlumením, které zajistí hladký pohyb a krásné záběry, i když se jedna o nejlevnější stativ v našem žebříčku.

Můžete ji naklánět v úhlu +90° až -55° a otáčet o 360°.

Tento stativ má odnímatelnou protiskluzovou páčku a rychloupínací destičku typu Arca pro rychlé přepínání mezi natáčením z ruky a ze stativu, což se může hodit například pro kameramany na akcích, kde je potřeba rychlá reakce.

Co je u tohoto stativu výhodou a zároveň milým překvapením je to, že v hlavě máte vestavěný klíč připevněný pomocí magnetu, takže se nemusíte stresovat, když u sebe zrovna nemáte batoh.

Stativ na mě působí silným dojmem, i když je malý. Je vyroben z hliníkové slitiny, je kompaktní, přenosný a má velkou stabilitu a nosnost. Hlava udrží až 3 kg a celý stativu až 15 Kg. Na horní šroub můžete připevnit jakékoli příslušenství budete potřebovat a to i například chytré telefony, bezzrcadlovky a sportovní fotoaparáty, s tím, že tři otvory se čtvrtinovým závitem v kloubech nohou umožňují připojení více zařízení a příslušenství, což se Vám určitě bude hodit. Tento stativ má také zespoda držák na závaží, takže se na nestabilních plochách nemusíte bát převrácení. 

Další výhoda oproti ostatním kouskům co si dnes představíme je, že součástí balení je také držák pro chytrý telefon, který je vhodný pro živé vysílání, natáčení vlogů a nebo natáčení tiktoků. Skvělá věc je také to, že si z tohoto stativu můžete udělat dokonce i monopod na jedné noze a to se zase může hodit například na svatby, kde není čas skládat stativ a nosit ho s sebou.Ke stativu dostanete i černou přenosnou tašku, která je malá, stylová, odolná a i vhodná pro venkovní použití. Tato taška je vyrobena z voděodolné tkaniny IPX4. A proto jestli jen začínáte, nebo už pracujete na větších projektech; tento stativ vás určitě nezklame a ještě vám dá nějaké hodnoty navíc narozdíl od ostatních stativů, které si tu za chvíli ukážeme.

Koupit si ho můžete ZDE.

 

SmallRig Heavy-Duty Fluid Head AD-01.

Další stativ je o něco dražší; stojí 4 850 Kč a jedná se o stativ SmallRig Heavy-Duty Fluid Head AD-01.

Když se na něj podíváte, je to klasický stativ s pogumovanými nožičkami a fluidní hlavou. Je z hliníku a má plastové prvky. Má novou generaci konstrukce hlavy a aktualizovanou rychloupínací destičku, také se zabudovaným klíčem, který umožňuje rychlé umístění kamery, což se může hodit například pro kameramany na svatbách, kteří potřebují rychle přecházet ze stativu do ruky a pohybovat se v terénu.

V otvoru v hlavové desce jsou zabudované otvory pro šrouby, na které můžete připevnit hodně příslušenství navíc.

Stativ můžete otáčet o 360° a vertikální pohyb o +90° až -75° a nosnost má až do 8 kg.

Otvory se tři osminovým otvorem v základně hlavy podporují většinu stativů, ramen, sklíček a dalšího příslušenství s těmito šrouby.

Má vestavěnou bublinkovou vodováhu a pracuje se 75mm miskovou základnou pro vyrovnání. Má třídílný nástavec pro splnění různých výškových požadavků v interiéru i exteriéru a uživatelsky přívětivý rychloupínací zámek. Krásná a odolná brašna chrání stativ a usnadňuje jeho přenášení na místo, kde potřebujete natáčet. Za mě je toto super stativ, který je tu z této kategorie do 10 000 Kč nejvyšší a řekl bych i nejodolnější, a proto jestli vyrážíte někam, kde hraje roli i výška a odolnost, určitě Vám tento stativ doporučím.

Koupit si ho můžete ZDE.

 

Manfrotto Befree Live

I jedna z nejkvalitnějších značek na trhu se v pohodě vešla do hranice 10 000 Kč a to Befree Live od společnosti Manfrotto, což je nejkompaktnější sada cestovních stativů pro video, určená pro amatérské kameramany a vlogery, kteří chtějí maximální funkčnost i na cestách.

Díky kompaktním rozměrům ho můžete snadno nosit všude s sebou a zároveň splňuje rostoucí poptávku tvůrců obsahu po lehkém, ergonomickém a cestovním stativu, který lze snadno přenášet. Hodit se vám bude, pokud máte v plánu nahrávat videa pomocí digitálních zrcadlovek, kompaktních systémových fotoaparátů nebo malých videokamer.

Když si všimnete vypadá velmi podobně s prvním stativem SmallRig CT180, a jeden z největších rozdílů je ten, že tento je mnohem kvalitnější.

Proč? Protože Manfrotto má výrobnu v Severní Itálii, kde své stativy lisuje za studena a ohýbaný kontrolovaně. Není to lisování plastů na sebe jako v Číně, kde za horka protlačí materiál přes formu a to vede ke škrábancům a mikro bublinkám s tím, že po roce nebo dvou se začnou kroutit. Hlavně u Manfrotta máte servis, který Vám vše opraví, ale zpátky ke stativu. Udržuje kamery dokonale stabilní na všech typech terénu, včetně toho nejnáročnějšího, kde jsou tyto stativy od Manfrotta také testovány, a vždy udržuje kameru připravenou; to se hodí všem kameramanům, ať už jste začátečník nebo ne.

Tento model představuje nový uzamykací systém M-lock, tedy nový rotační zámek vyvinutý společností Manfrotto, který uspokojí každého, kdo hledá rychlé, snadno použitelné a kompaktní řešení.

Zámek M-lock navíc nemá žádné vyčnívající části a jeho mechanismus se dokonale uzavírá kolem hlavy, takže středový sloupek Befree Live se bez námahy zasouvá a vysouvá z úložné kapsy. Jeho ergonomický volič úhlu natočení nohou je navržený tak, aby jej mohli používat praváci i leváci, což umožňuje každému intuitivně měnit úhel a najít správnou výšku stativu.

Stativ Befree Live lze snadno nastavit do tří nezávislých úhlových poloh nohou, což zajišťuje naprostou všestrannost při natáčení v exteriéru. "Pavouk", kterým je tento inovativní model vybaven, nabízí také funkci Easy Link, stejně jako profesionální stativy Manfrotto 190 a 055, která umožňuje kameramanům zvýšit jejich kreativitu přidáním jakéhokoliv příslušenství od světel až po displeje. Malé rozměry stativu Befree Live ale neznamenají kompromisy v oblasti pevnosti nebo kvality obrazu. Toto řešení zaručuje velmi plynulé pohyby díky hlavě Befree Live Fluid Head, která je vybavena systémem plynulého tahu při otáčení a naklápění a udržuje kameru v dokonalé rovnováze díky posuvné video desce.

Tento lehký cestovní video stativ je optimální kombinací přenosnosti, kvality a snadného nastavení a ovládání. Váží 1.6 Kg a unese až 4 Kg.

Působí, že je navržen s jediným cílem - umožnit jednotlivcům vyjádřit svou přirozenost prostřednictvím kamery s jistotou, že mají podporu profesionálního řešení.

Koupit si ho můžete ZDE.

 

Libec TH-X.

Dále tu máme stativ Libec TH-X.

Toto je zároveň nový nejlehčí stativ značky Libec.

Má okolo 3,1 kg a nosnost až 4 kg s výškou 75,5 cm až 159 cm, který se hodí pro kameramany, natáčení videa se zrcadlovkou nebo pro natáčení a fotografování dokumentů, přírody, společenských událostí, zpravodajských relací a dalších takových akcí, kde využijete jeho malou váhu a jednoduchost. Stativ je osazen hlavou s 65mm polokoulí i rychloupínací posuvnou destičkou se tří osminovým závitem. Součástí je také polstrovaná přepravní brašna, ve které se mu nic nestane.

Je to základní model výrobce a nahrazuje populární stativ TH-650HD; nabízí přitom pevnější nohy, které se můžou hodit i pro těžší a profesionálnější kamery. Rychloupínací posuvná destička je kompatibilní s hlavami Sachtler a Manfrotto; bohužel ale ne s hlavami LIBEC ALLEX, RS, či dalšími značky Libec.

Hlava je osazena dvojicí rozet například pro upevnění madel nebo ramen a dalšího příslušenství. Volitelně lze stativ vybavit také kolečkovou základnou Libec DL-2RB pro pohyb na rovných plochách. Tento stativ se cenově pohybuje od 7 094 Kč s DPH a můžu vám ho doporučit, jestli hledáte lehký a jednoduchý stativ na plac i na domácí použití.

Koupit si ho můžete ZDE.

 

Manfrotto 500 Fluid Video Head Flat Base s 190X.

Poslední stativ, který tu mám je Manfrotto 500 Fluid Video Head Flat Base s 190X.

Máme tu profesionální kamerový stativ, který nabízí neuvěřitelnou stabilitu a plynulost pohybu kamery. Snadné a plynulé nastavení polohy kamery zajišťuje, že videa budou vždy plynulá a bez jakýchkoliv nechtěných vibrací; stejně jako všechny stativy od Manfrotta.

Stativ je vyroben z hliníku a o tom, jak Manfrotto své stativy vyrábí jsme si něco málo řekli před chvilkou. Hlava kamery je vybavena mechanismem, který umožňuje rychlé a snadné nastavení kamery do správného úhlu, a to jak v horizontálním, tak vertikálním směru.

Manfrotto 500 Fluid Video Head Flat Base s 190X má pevnou a stabilní základnu, která umožňuje plynulý pohyb kamery o 360 stupňů a výškové nastavení až na 173 cm. Hlava má přednastavenou protiváhu 2,4kg při 55mm, ale zvládne unést až 5kg.

Tento stativ má i tři osminový Easy Link konektor pro připojení externího monitoru nebo jiného příslušenství, které budete zrovna potřebovat.

Jednodílný, 3 sekční, hliníkový tripod 190X je vybaven vyrovnávacím sloupkem pro rychlé a snadné nastavení, snadno rozšiřitelnými, nastavitelnými nožičkami a páčkami Quick Power Lock, ve zkratce QPL, které rychle zablokují nebo odblokují každou nožní část vždy, když budete chtít změnit polohu. Jednou z největších výhod tohoto stativu je jeho kompaktní velikost a snadné přenosné provedení. Stativ lze snadno sbalit a přenášet, což ho dělá ideálním pro filmaře a kameramany, kteří se často pohybují z místa na místo.

Jediné co, tak že v balení není do čeho ho sbalit, protože ho dostanete jako jediný z těchto pěti bez brašny. Manfrotto 500 Fluid Video Head Flat Base s 190X vidím jako nejlepší volbu pro profesionální filmaře a kameramany, kteří hledají kvalitní kamerový stativ s vysokou stabilitou a plynulostí.

Jeho snadné ovládání, rychlé a plynulé nastavení a odolnost jsou hlavními faktory, které činí tento stativ ideálním pro náročné profesionály, kteří hledají nejlepší výkon a kvalitu pro své videa, ale chtějí se držet v Low-Budget sekci.

Koupit si ho můžete ZDE.

Pokud si stále nejste s výběrem nového stativu jisti, tak si určitě přečtěte náš článek jak vybrat stativ, ve kterém je shrnuto vše, co k výběru ideálního stativu potřebujete znát.

Datum: 12. 06. 2023, Kategorija: Blog